Jeg er så småt begyndt at rydde op i mine bøger, give dem væk jeg ikke selv længere vil have stående på reolerne. Nogen gange er det bøger jeg har læst, men virkelig ikke kunne lide eller bare var ligeglade med. Det kan også være bøger jeg endnu ikke selv har læst, men nok aldrig kommer til at læse. Så vil jeg hellere finde nye hjem til dem, så andre kan få glæde af alle de dejlige bøger. Jeg har dog en problematik. Hvad gør man, når man elskede den første bog i en serie/trilogi men hadede den sidste? Jeg kan ikke kun give den sidste væk, for jeg vil ikke have en ukomplet serie stående. Men jeg vil jo heller ikke af med den første bog. Det ender altid med at jeg beholder serien, men den irriterer mig nu alligevel en smule. Den der sidste bog der bare ødelagde hele serien.

Et eksempel kunne være Divergent trilogien af Veronica Roth. Jeg var helt vild med den første, kan ikke huske den anden og hadede den tredje. Jeg vil ikke af med den første bog, for jeg vil helt sikkert gerne genlæse den en skønne dag, men jeg hadede virkelig den sidste bog, og jeg hader den jo mere jeg tænker på den. Men man kan jo ikke skille sådan en serie ad.

Et andet eksempel er Soul Seeker serien af Alyson Noël. Jeg hadede ikke den sidste, men den var virkelig ikke min kop the. Dette er en serie som jeg overvejer, om skal have et nyt hjem, for jeg tvivler på at jeg kommer til at genlæse den. Men igen, coverne er virkelig smukke synes jeg (Specielt de to midterste).

Derudover synes jeg det er smadder ærgerligt når en serie daler så meget i sidste bind eller gradvist. Jeg spekulerer nogen gange på hvad i alverden forfatteren har tænkt på.

Hvordan har I det på dette punkt?

10 Comments on Når den første bog var god

 1. Der har jeg det så lidt anderledes. Jeg kan godt lide at have bøgerne stående på min reol som en slags.. ‘pokal'(?) for at have læst dem. Så jeg kan sige “DEM her har jeg læst, og jeg elskede den første, men den sidste var lidt øv”, men ja.. Stadig beholde dem! 😀

  • Det kan jeg også haha. Men jeg har seriøse pladsproblemer. Jeg har så 17m2 og ca. 450 bøger. Så jeg skiller mig af med dem jeg ikke kan lide, tror jeg kommer til at læse, og vil hellere have nye bøger.

 2. “Soul Seeker” har jeg det vildt svært ved.. Den først elskede jeg, men den anden kan jeg sletsletslet ikke komme ind i. Den fanger mig overhovedet ikke og det ærgrer mig helt vildt! Desuden blev jeg lidt trist i sidste uge, da jeg opdagede at der var 4 bind i serien… Det virker super uoverskueligt. Især når man som jeg, er hammer stædig og VIL læse dem færdig.

  Jeg hader når serier starter stærkt ud og daler afsindigt meget. Selvfølgelig er det forskelligt fra læser til læser og det er ikke altid efterfølgerne kan leve op til den første bog – det er jeg fuldstændig indforstået med.. Men! Jeg har et par gange læst serier, hvor jeg nærmest har kunnet mærke hvor træt forfatteren selv er blevet af serien undervejs og når det skinner igennem, så er det jo klart at det heller ikke er en behagelig oplevelse for os som læsere.

  Jeg tror dog ikke jeg ville sende bøgerne videre alligevel – det er jo nogle jeg har nogle minder omkring og selvom de ikke lige får spotlight-pladsen på bogreolen, så synes jeg alligevel det er rart at have dem og se tilbage på. 🙂

 3. Der er faktisk flere serier, hvor jeg kun har 1’eren stående. ‘Twilight’ har jeg beholdt, for den var udmærket, men jeg endte med at sælge resten af serien, da den blev mere og mere forfærdelig. Jeg elskede ‘En vampyrs bekendelser’, men begejstringen faldt hurtigt, da jeg læste et par af de næste bøger i serien, og jeg mener, jeg kun har beholdt den første og muligvis også den anden bog i vampyrserien.

  • Jeg kan ikke skille mig af med noget af serien, det er enten eller for mig haha. Twilight solgte jeg, alle 4, fordi de var noget bras haha 😛

 4. Hmm jeg tror nok at jeg har det lidt som Rikke Simonsen. At jeg betragter en serie som jeg har læst som mit personlige trofæ og den vil jeg gerne vise frem 🙂 Men hvis bog et er noget bras så giver jeg den væk med det sammen og tænker ikke mere over det.

  Har også et lidt svært forhold til alle de serier som der er skyllet ind på bogmarkedet, det være sig alt fra krimi til fantasy. Her er jeg faktisk ret kræsen med hvad jeg gider at have stående på hylden og hvor mange hyldemeter jeg vil give serien da jeg jo faktisk ikke har så meget plads som jeg måske gerne ville have. Så der en del faktorer der skal være opfyldt før jeg prøver at få plads til en serie.

  Jeg rydder også op på bogvæggen i tide og udtide for at få plads til nye bøger eller bare for at blive af med bøger som jeg har købt, men som jeg ikke rigtig ved om jeg får læst alligevelle. Det er god terapi og de bøger jeg giver væk får altid et godt hjem.

  • Jeg skaffer for det meste aldrig de andre bøger i en serie, før jeg har læst den første. Kan jeg ikke lide den første ryger den væk. Men med serier, der beholder jeg dem nok, specielt hvis jeg elskede den første. Andre serie hvor den første var okay, beholder jeg nok ikke. Jeg har simpelthen ikke plads!

 5. Åh jeg skiller mig faktisk aldrig af med bøger, jeg kan ikke nænne det, heller ikke hvis jeg hadede bogen 😀 Det der med serier og dalende kvalitet er noget af det mest irriterende! Specielt hvis man har elsket den første bog, og den sidste bare er elendig, for det ødelægger da på en måde bare oplevelsen…

  • Hvis jeg hadede en bog ( Og ikke har læst eller brudt mig om andre i serien, eller den var enkeltstående) har jeg intet problem med at skille mig af med den. Jeg vil meget hellere have plads til nye bøger 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.