Reklame: Invitation fra forlaget Alvilda

I tirsdags var jeg inde og se Mortal Engines, som forlaget Alvilda har været så søde at invitere mig til. Jeg var ret spændt på den, traileren så lovende ud, præmisset er virkelig fedt, Peter Jackson og bogen er rigtig god. Jeg synes at alle skuespillerne gør et fantastisk job, og det har dem bag kameraet også. Jeg havde ret høje forventninger til filmen, både fordi bogen er rigtig god, men også fordi traileren er virkelig fed og det er Peter Jackson der blandt andet står bag, og hvem elsker ikke Ringenes Herre og Hobbitten?

Lad mig starte med det visuelle. Hold da op en fed oplevelse! Jeg er virkelig imponeret. At se en stor by som London jage en lille by. De kæmpe hjul der kører over jorden. Det er simpelthen så imponerende og fedt. Musikken giver en helt særlig dimension til filmen.

Selve filmen, handlingen, er også fantastisk. Selvfølgelig er der blevet ændret på et par ting i forhold til bogen, men det er faktisk ikke noget der går mig på. Jeg synes de valg filmskaberne har taget passer godt. Jeg er faktisk på kanten til at sige, at jeg bedre kan lide filmen end bogen (I know, I know). Og det er slet ikke fordi bogen er dårlig, det er den langt fra. Det er en fantastisk bog. En bog som har skabt fundamentet til en fantastisk film. Mortal Engines fungerede bare så godt om film, og jeg var vild med den fra start til slut.

Den eneste kritik jeg umiddelbart lige kan komme med er, at Hester’s udseende er en anelse for pænt. Ja, hun har et ar, som også bliver beskrevet i bogen, men bogen beskriver hende som værende endnu mere arret end hun er på film. Jeg ved ikke hvorfor de har gjort hende ‘pænere’. Men Hera Hilmar, som spiller Hester, gør et fantastisk job, hun fanger virkelig Hester’s personlighed, i hvert fald som jeg opfatter den.

Hvis du endnu ikke har set Mortal Engines, så gør dig selv en tjeneste og gør det med det samme. Det er en fantastisk film. Virkelig flot visuelt, spændende handling og actionpræget. Helt en af de bedste film jeg har set i 2018.

1 Comment on Mortal Engines

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.