Er du et modedyr?

Jeg betragter ikke mig selv som et modedyr. Jeg går i det tøj og de sko som jeg har lyst til, som jeg finder pæne. Ikke fordi jeg har noget imod mærker, misforstå mig ikke, men hvorfor udelukkende kun købe en taske eller en sko på grund af mærket? Og ikke fordi man godt kan lide selve modellen, eller bare den type sko det pågældende mærke laver.
Jeg overhørte nemlig en samtale mellem nogle piger på min tidligere skole, der snakkede om nogle nye sko de havde købt, og det var et kendt mærke, som jeg dog ikke lige kan huske navnet på i dag. Pigen havde den pågældende sko på, og bevar mig vel, i nogles øjne var den vel meget flot, men det værste var næsten, at jeg kunne høre på hendes stemme, at hun ikke selv synes den var flot. Hun havde udelukkende købt den pga. mærket, sikkert for at blive mere populær. Nu var det en optiker skole, så de samme tøser havde det med at skaffe sig den ene mærkebrille efter den anden, selv drengene købte modebriller. Det jeg ikke forstår er, hvorfor købe en brille eller en sko kun pga. mærket? Hvis man ikke synes det er særlig pænt? I don’t get it!
Der var også denne ene episode hvor ca. halvdelen af klassen havde fået stjålet deres punge, det var ganske forfærdeligt, men det der slog mig var, at den ene pige syntes det var mere forfærdeligt at selve pungen, hendes meget dyre mærkepung, var blevet hugget end indholdet – penge, kreditkort, sygesikringskort, månedskort og så videre. Og hun boede altså i Jylland og lå og pendlede frem og tilbage hver dag. Det giver bare ingen mening i mit hoved.

Men for at summe op, jeg har intet imod mærkevarer, eller folk der køber mærkevarer, men er det ikke meningen at man skal købe noget man selv synes er pænt og har lyst til at bruge penge på, eller er det bare mig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.