Under spørgerunden var der en der spurgte om jeg ikke kunne fortælle lidt om min uddannelse. Det vil jeg gerne 🙂

SONY DSCDe fleste har nok opdaget at jeg studerer engelsk på Syddansk Universitet i Odense. Jeg er i øjeblikket i gang med mit 2 semester, som jeg snart afslutter, og der er 6 semestre i alt, hvor vi skal afleverer vores Bachelor projekt når vi starter på vores 5 semester, og derefter vælge et tilvalgsfag for de resterende 2 semestre. Jeg ved ikke helt så meget om dette endnu. Jeg har dog kigget en smule på tilvalg, selvom jeg ikke aner hvad jeg vil vælge. Jeg aner heller ikke hvad jeg vil skrive bachelor i endnu, men regner med det bliver noget historisk eller litterært af en art.

Engelsk studiet består af 3 dele: En sproglig del, en historisk del og en litterær del. Vi har haft 2 litterære fag indtil videre og har læst Virginia Wolf, Shakespeare og meget andet. Vi startede dette semester ud med tekster fra ca. 1350, det var hårdt! Vi har haft 2 historiske fag, i det første havde vi om dannelsen af Storbritannien og imperiet, og i dette semester om politik og udvikling i England. Og så har vi haft en del sproglige fag, både med grammatik og forandringer i sproget og så videre.

Udover de obligatoriske fag skal vi have haft 4 valgfag når vi slutter uddannelsen, ét i hver kategori og det sidste er valgfrit. Desuden skal et af valgfagene afvikles med en mundtlig eksamen, vi bestemmer dog selv hvilket. Vi kan også vælge valgfag som bliver tilbudt på de Amerikanske studier, dem kan vi dog ikke afvikle mundtligt. Jeg har endnu ikke haft et valgfag, havde egentlig et her i 2 semester, men droppede det da det slet slet ikke var hvad jeg havde forventet og var alt for abstrakt til mig. Det hed Language Psychology.

Vi skal selv tilmelde os næste semesters fag, og de bliver åbnet midnat henholdsvis i maj og i november. Og det er med at sidde klar midnat, fordi de populære valgfag bliver revet væk, og det er først til mølle. Her for 3 semester har jeg dog fået begge dem jeg gerne vil have nemlig: American Horror Stories, som jeg glæder mig helt enormt meget til! Vi skal læse Amerikanske gyser historier fra slutningen af 1800 taller og op til vores tid. Mit andet fag bliver Victorian Crime Fiction, hvor vi blandt andet skal læse Oliver Twist af Charles Dickens. Begge er litterære fag. SONY DSCJeg elsker virkelig mit studie, og jeg fortryder overhovedet ikke at jeg droppede ud af optiker uddannelsen, og tog tysk og engelsk supplering, for at kunne komme ind. Jeg er blevet mere glad efter jeg har fulgt min drøm. Jeg bander dog stadig eksamenerne langt væk, dem kunne jeg godt have været foruden! Men når dette indlæg udkommer er de overstået, og jeg har forhåbentligt bestået dem alle.

Jeg tager hatten af for jer, hvis I har læst hele indlægget igennem, det blev en smule langt 😛 Jeg kunne sagtens have skrevet mere, jeg elsker mit studie <3

8 Comments on Min uddannelse

 1. Charles Dickens kan du glæde dig til, hvis du ikke allerede har læst hans værker. Det skal nok blive et godt valgfag, er jeg sikker på. 😀

 2. Jeg får helt lyst til at prøve dit studie. Det kunne være fedt, hvis det var tilladt at studiesurfe lidt, når man havde behov for det. Smagsprøver på studiestemningen, tak!
  🙂

 3. Jeg er helt enig – et fantastisk studie! Dog gætter jeg ud fra dine billeder på, at du har haft Language Variation and Change med Erik Hansen – uha, en prøvelse! Jeg var klart mest glad for de litterære og historiske fag også, da jeg læste engelsk. Især gennemgangen af engelsk litteratur fra 1350 og op med den kære Tom Pettitt, som er eminent til at puste liv i både sonetter og teaterstykker. Gennemgangen af engelsk litteratur har også helt klart givet mig et godt fundament til min tilvalg og nu også kandidatstudium i litteraturvidenskab – alle trådene samler sig lidt mere, når man har nogenlunde styr på den engelske del af litteraturhistorien.
  Skønt med endnu en passioneret engelskstuderende! 😀

  • Hahaha har du gået der? 😀 men ja Erik Hansen, urgh! Jeg er glad for at det fag er helt ovre nu. Jeg kunne egentlig godt lide selve faget (tror jeg) men Hansen ødelagde bare det hele fuldstændig! Mine yndlingsfag er også litterære og historiske 🙂 Jeg har ikke hagt Tom Pettitt, han kom kun ind og overtog Shakespeare for Marianne Børch hvis du kender hende? Ellers har jeg haft Lars Ole Sauerberg.
   Helt dejligt at “møde” en anden passioneret engelskstuderende 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.