22372479Forfatter: Michelle Paver
Original titel: The Burning Shadow
Serie: Bronzedolken #2
Antal Sider: 304
Genre: Fantasy
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Læs også: Den Udstødte (#1)

Bogen er et anmelder eksemplar fra forlaget Alvilda

Det handler den om:
12-årige Hylas leder efter sin forsvundne søster. I sin søgen tager han en farlig omvej, hvor han bliver fanget og sendt som slave til Thalakreas kobberminer. Her står han ansigt til ansigt med brutale opsynsmænd og dødbringende jordskred, mens han forsøger at undslippe sine værste fjender, kragerne.

Sammen med sin ven Pirra og en forældreløs løveunge kæmper Hylas for at slippe væk fra minerne og bryde kragernes magt for evigt. Men profetien forfølger ham stadig, og Hylas kan ikke flygte fra den – især ikke da ildgudens vrede bliver vakt!

Min mening:
Denne serie er ret let at læse, og jeg elsker det. Engang i mellem har man bare brug for noget let. Jeg kunne rigtig godt lide den første bog, og elskede specielt var delene med delfinen. Der er ikke nogen delfin i denne, men tilgengæld en lille forældreløs løveunge, som vi følger imellem Hylas og Pirra. Jeg elskede den del. Det var ret fascinerende at følge den og dens “tanker”.

Hylas og Pirra har ikke ændret sig meget fra den første bog, jeg elsker dem ikke men jeg hader dem heller ikke. De er meget spændende at følge, specielt Hylas.

Handlingen er spændende og jeg kedede mig slet ikke undervejs. Paver har formået at bygge et rigtig fint univers op med magi, mystisk og andre trosretninger. Hun har også researchet godt og grundigt inden, og det kan man godt mærke. Selvfølgelig er det fiktion, men som hun selv skriver bagerst i bogen har hun prøvet at få tingene med som de måske ville have set ud for så mange år tilbage. Jeg ved ikke om det var sådan, men uanset hvad, så er det fascinerende at læse om.

Jeg glæder mig til at læse næste bog og se hvad der sker med Hylas og Pirra, og om de møder endnu et sødt dyr vi kan følge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.