18400623Forfatter: Michelle Paver
Original titel: Gods and Warriors
Serie: Bronzedolken #1
Antal Sider: 320
Genre: Fantasy
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Bogen er et anmelder eksemplar fra forlaget Alvilda

Det handler den om:
Den 12-årige gedehyrde Hylas er jaget vildt.
Han er på flugt fra en grusom stamme af bronzeklædt krigere med askeindsmurte ansigter. De har slået hans hund ihjel, skilt ham fra hans søster, Issi, og er nu på sporet af ham. Krigerne er ikke blot ude efter at fange nye slaver til stammen. Det er Hylas, de vil have. Men hvorfor er han så vigtig for dem?

Jagten på svaret fører Hylas til en mystisk ø. Her møder han den rige pige Pirra, han knytter et usædvanligt venskabsbånd til en delfin, og de onde kræfter, der stræber ham efter livet, rykker nærmere …

Min mening:
Jeg var godt klar over at jeg var en del over målgruppen, hovedpersonen er trods alt kun 12 år gammel, men jeg nød bogen alligevel. Den var bedre og anderledes end jeg lige havde forventet, og samtidig var den lige hvad jeg havde forventet. Jeg havde forventet end letlæselig bog der kunne underholde mig, og det fik jeg.

Hylas (Et navn jeg slet ikke kan udtale i mit hoved uden at det lyder underligt) er en ung dreng, der ikke har et nemt liv. Han gør sit bedste for at overleve, og ved hvordan han skal klare sig i naturen. Han kan ikke forstå hvorfor han bliver jagtet, og hans flugt samt søgen efter søsteren sender ham ud på et eventyr. Jeg kan rigtig godt lide Hylas, han er en sej dreng der tager tingene som de kommer.
Pirra er den diametrale modsætning til Hylas, hun kommer fra en rig baggrund og aner ikke hvordan hun skal klare sig selv, og det er sjovt at se de to sammen.

En ting jeg virkelig elskede ved denne bog var passagerne med delfinen, jeg ved ikke præcis hvorfor, men de fascinerede mig og jeg kunne virkelig godt lide den, den er så sød!

Paver’s skrivestil er ret fin, den er ikke kringlet men passer til historien og målgruppen. En anden ting jeg godt kunne lide ved bogen var starten, der er ikke rigtig nogen introduktion, vi bliver kastet ud i handling og spænding fra første side, og sådan fortsætter det hele vejen igennem! Jeg glæder mig allerede til at læse det næste bind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.