Forfatter: Michael Katz Krefeld
Original titel: Sort sne falder
Serie:
Antal Sider: 617
Genre: Crime, Mystery
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Det handler den om:
SORT SNE FALDER er en højdramatisk konspirationsthriller. 

Da den skandaleramte politiker Peter Levin bliver udsat for et attentatforsøg, vendes et knusende valgnederlag til en sympatisejr for det lille midterparti Demokratisk Koalition. Partiet får magten til at vælge landets næste statsminister. 

PET-chef Nikolaj Storm og kriminalkommissær Katrine Bergman fra drabsafdelingen efterforsker attentatet, der peger mod miljøkaktivister på den yderste venstrefløj. Men da liget af den myrdede attentatmand dukker op, fører efterforskningen frem til en hemmelig loge, som også Storms afdøde far, den afdøde arkitekt Herman Storm, var en del af. Men hvem er menneskerne bag logen, hvor langt rækker deres magt, og hvilken storstilet plan, som vil ændre Danmark for altid, er de i færd med at gennemføre? 

Storm og Bergman indleder jagten på en morder og sandheden bag attentatet. En jagt, der fører dem ind i magtens centrum, mod politiske skandaler, mod afsløringen af angrebsplaner fra den kolde krig. Snart står de over for rigets bedst bevarede hemmelighed: en hemmelighed fra fortiden, der kan blive skæbnesvanger for dem alle. En hemmelighed begravet under indlandsisen – under den sorte sne, som stadig falder. 

Min mening:
Jeg har aldrig læst en konspirations thriller før, og var meget spændt på, hvordan denne ville være. Min første reaktion, da jeg stod med bogen i hånden, var lidt blandet. Jeg synes virkelig, at den var tyk!
Lad mig starte med at rose Krefeld for sproget, det overraskede mig, det var dejlig let og flydende. Det kunne dog godt til tider irriterer mig en smule at personerne bruger engelske udtryk og sætninger ret ofte. Jeg ved godt at der er mange folk der gør det i virkeligheden, og det gør jeg også selv. Men det blev brugt lidt for ofte, og af for mange karakterer.
Karaktererne kan jeg godt lide, for de virker naturlige, og kunne sagtens være personerne fra den virkelige verden, med både gode og dårlige sider. Nogle gange irriterede det mig dog, at vi fulgte historien fra flere forskellige personer. Jeg ved ikke hvordan historien ville være, hvis man skar synsvinklen væk, men der var gang i lidt for mange efter min mening.
Selve plottet er virkelig genialt og gennemtænkt. Der sker mange ting, som jeg ikke lige havde forudset, og så sker der også ting som jeg havde forudset, men det kan man næsten ikke undgå, når man læser en bog.
Bogens længde trækker også lidt ned, den er utrolig lang, og til tider også langtrukken. Jeg følte ikke rigtig at jeg kom nogle vegne engang imellem.
For at summe op, en rigtig god bog med masser af spænding, godt sprog, gode karakterer og et godt plot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.