18715504Forfatter: Michael Kamp
Original titel: Hospitalet
Serie:
Antal Sider: 270
Genre: Horror
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Det handler den om:
Jonas vågner op på hospitalet efter en voldsom trafikulykke.
Hans tilstand er alvorlig, og mens lægerne kæmper for at redde hans liv,
lever han i sit eget personlige helvede af smerter og halvtågede minder om tiden før ulykken.
Pumpet fuld af smertestillende medicin er hans greb om virkeligheden spinkelt,
og frygtelige syner begynder at hjemsøge ham.

Hospitalet er endnu en stærk roman fra Michael Kamp (f. 1974), som har vundet flere litteraturpriser for sine historier.
Denne gang udforsker han vores ambivalente forhold til hospitaler og læger og lader en grusom fortælling udspille sig i de lange, hvide gange.

Min mening:
Jeg havde virkelig glædet mig til denne bog, som i virkelig meget. Jeg havde en helt klar forestilling om hvad der ville ske, og jeg glædede mig! Mine forventninger kom efter at have læst Moln – Jorden husker af samme forfatter, og så tænker jeg gys, hospitaler og Michael Kamp? Det kan ikke gå galt. Det kunne det desværre godt.

Jeg indrømmer gerne at der var nogle enkelte afsnit der var ret uhyggelige og klamme, og det gjorde det ikke bedre at jeg læste den temmelig sent om natten. Men de uhyggelige afsnit forsvandt snart, og blev afløst af noget mere lunkent. Det var i hvert fald ikke længere uhyggeligt for mig, mere bare underligt. Man kan nærmest dele bogen op, første halvdel var uhyggelig, fordi jeg ikke vidste helt hvad der foregik, men da det gik op for mig, hvad selve historien og ideen egentlig var forsvandt det hele. Jeg ville gerne have haft en rigtig klam gyser historie på et hospital med overnaturlige ting der hjemsøger stedet og udfører grumme ting, det var slet ikke det jeg fik.

Jonas er egentlig en okay hovedperson, men han er ikke noget specielt, og jeg havde ikke rigtig medfølelse eller noget i den stil med ham.

Altså alt i alt, var det en okay historie, men langt fra det jeg havde forventet, hvilket også er det der trækker ned i karakteren. Desværre. Denne bog skal dog ikke forhindre mig i at læse andet af Michael Kamp, der vil mine forventninger nok bare skulle justeres en smule.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.