16429619Forfatter: Mary E. Pearson
Original titel:
The Kiss of Deception
Serie: The Remnant Chronicles #1
Antal Sider:
492
Genre:
Fantasy
Forlag: Henry Holt
Udgivet: 2014
Sprog: Engelsk
Kilde: Kindle
Stjerner:

Det handler den om:
A princess must find her place in a reborn world.
She flees on her wedding day.
She steals ancient documents from the Chancellor’s secret collection.
She is pursued by bounty hunters sent by her own father.
She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan.

The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can’t abide. Like having to marry someone she’s never met to secure a political alliance.

Fed up and ready for a new life, Lia flees to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love.

Min mening:
Jeg havde virkelig store forventninger til denne bog. Den har rigtig gode reviews på Goodreads, den lyder helt vildt spændende og den har et fedt cover! De tårnhøje forventninger gjorde mig dog også en anelse nervøs for at starte.

Bogen starter næsten midt i det hele. På Lia’s bryllupsdag. Jeg får med det samme ondt af hende, hun vil virkelig ikke giftes med en eller anden fremmed gammel trold – hun har set Kongen af Dalbreck, som er virkelig gammel, så hun gætter på at prinsen er gammel nok til at være hendes far. Hun søger desperat efter kærlighed fra sine forældre, men får ikke meget. Hendes far er konge først og så far, hun er blot endnu en soldat i hans hær. Kort tid efter flygter hun med Pauline.

Efter en lang tur ankommer de til Terravin, hvor de begynder et nyt liv. De arbejder på en kro hos Bertie, som de fortæller hele historien og hun hjælper dem. Jeg kan virkelig godt lide Bertie! Lia er simpelthen en fantastisk hovedperson. Hun er stærk og vil bare gerne leve et liv hun selv vælger. Hun er ikke uovervindelig, men heller ikke en klynkende tøs. Pauline kan jeg også godt lide, dog ikke så meget som Lia. Så er der Rafe og Kaden, den ene er prinsen hun flygtede fra og den anden er en lejemorder. Hvem der er hvem ved man ikke før senere i bogen. Jeg kunne godt lide dem begge, de er meget forskellige og har hver deres svagheder og stærke sider.

Bogen bliver hovedsagligt fortalt fra Lia’s synsvinkel, ind i mellem kommer der dog et kapitel fra prinsen og lejemorderen – igen ved man ikke hvem der er hvem. Og så kommer der igen kapitler fra Rafe og Kaden – og nej man ved det stadig ikke. Jeg elsker denne fortæller stil. Jeg sad hele tiden og gættede, og var overbevist om at jeg havde regnet den ud. Det havde jeg ikke. Derfor endte det også med at jeg sad med åben mund og lignede et stort spørgsmålstegn og måtte læse afsnittet et par gange.

Skrivestilen er helt formidabel. Pearson formår virkelig at fange læseren. Jeg var helt opslugt af historien. Den starter med det samme, hvilket jeg virkelig godt kan lide. Midt i bogen er der en lang periode hvor der som sådan ikke sker det store, udover at man prøver at gætte hvem der er prinsen og hvem der er lejemorderen. Men så… Så sker der noget, og der kommer fuld fart over feltet.

Det er længe siden jeg er blevet så grebet af en historie. Jeg følte virkelig med Lia og havde så ondt af hende, samtidig med at hun jo ikke var denne klynkende lille prinsesse der ikke kan klare noget som helst.

Der sker ret mange ting i denne bog, fantastiske og spændende ting. Der bliver dog også bygget op til nogle store opgør i fremtiden, og jeg tror de bliver episke! Jeg elsker virkelig denne bog, og jeg glæder mig så meget til at læse videre i serien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.