Forfatter: Mary Downing Hahn
Original titel: Look for me by Moonlight
Serie:
Antal Sider: 192
Genre: Paranormal
Forlag: Houghton Mifflin Harcourt
Udgivet: 2008
Sprog: Engelsk & Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
A lonely teenage girl, an isolated inn by the ocean, a ghost, a mysterious stranger-sure, these are gothic cliches, but in Hahn’s (Stepping on the Cracks) able hands, they add up to a stylish supernatural thriller. Cynda, the 16-year-old narrator, has trepidations about moving in with her estranged father and his much younger wife at the Maine inn that they run even before she hears that the inn is haunted, ostensibly by the ghost of a young woman murdered some 60 years ago. Soon after her arrival, handsome, sophisticated Victor Morthanos checks in for a month-long stay. Cynda’s five-year-old half-brother, Todd, hates him on sight, but Cynda just as quickly falls in love: Victor alone understands her jealousy and resentment of Todd and her stepmother, and he alone truly appreciates her. By the time Cynda figures out that Victor is a vampire and the murderer of the ghostly girl, she is well on the way to becoming a ghost herself, as is Todd. How Cynda overcomes her thralldom makes for a deliciously spine-tingling story-all the more gripping for its sturdy psychological underpinnings

Min mening:
Jeg læste den på dansk for mange mange år siden, og har altid været glad for den. Men den kan desværre ikke fås på dansk mere, så købte den på engelsk. Jeg elsker den stadig, men jeg må indrømme at det ikke er den bedste bog i verden, specielt ikke nu, hvor jeg har læst så mange andre fantastiske bøger. Måske jeg elsker den så meget fordi den er lidt nostalgisk for mig?
Hovedpersonen Cynda irritere mig lidt engang i mellem, men på den anden side er det jo kun godt og mere virkelig at hun ikke er perfekt. Hun irriterer mig specielt i starten, inden hun opdager hvad Vincent er, hvor hun er så forelsket i ham. Jeg kan dog rigtig godt lide, at vampyren er ond helt ind til knoglerne. Der er intet Twilight over ham! Det er helt forfriskende, at han gør hvad der passer ham, tager hvad han vil og så videre. Slutningen er jeg dog ikke videre vild med, men den vil jeg ikke afsløre, for dem der ikke har læst den.
Hahn fanger den rigtige stemning, den lidt dyster og deprimerende. Det hjælper nok også, at hun har placeret handlingen et øde sted, om vinteren.
Det er en meget letlæselig bog, sproget er rigtig nemt, og den er hurtig læst. Jeg mener også sproget var lige til i den danske udgave. Jeg mener ikke man behøver at være noget geni til engelsk, for at læse den på engelsk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.