11235712Forfatter: Marissa Meyer
Original titel: Cinder
Serie: The Lunar Chronicles #1
Antal Sider: 400
Genre: Science Fiction
Forlag: Feiwel & Friends
Udgivet: 2012
Sprog: Engelsk
Kilde: Kindle
Stjerner:

Det handler den om:
Humans and androids crowd the raucous streets of New Beijing. A deadly plague ravages the population. From space, a ruthless lunar people watch, waiting to make their move. No one knows that Earth’s fate hinges on one girl.

Cinder, a gifted mechanic, is a cyborg. She’s a second-class citizen with a mysterious past, reviled by her stepmother and blamed for her stepsister’s illness. But when her life becomes intertwined with the handsome Prince Kai’s, she suddenly finds herself at the center of an intergalactic struggle, and a forbidden attraction. Caught between duty and freedom, loyalty and betrayal, she must uncover secrets about her past in order to protect her world’s future.

Min mening:
Denne bog bliver virkelig rost til skyerne og princippet virker så fedt. Jeg glædede mig til at læse den, og kunne ikke lade være med at have tårnhøje forventninger. Coveret er virkelig fedt, og de bliver bedre bog for bog synes jeg. Desværre skuffede selve bogens indhold mig.

Som sagt kunne jeg godt lide ideen – men havde alligevel en anelse svært ved at forbinde Askepot historien med denne fremmede og futuristiske verden, virkelig svært. Jeg havde svært ved at leve mig helt ind i handlingen, og jeg havde ikke den der brændende fornemmelse for at læse videre. Egentlig var jeg lidt ligeglad med hvad der skete. Jeg elskede selve teknologien, det var virkelig fascinerende, svævende biler og alt det andet. Det var virkelig en fed detalje.

Cinder kunne jeg godt lide på nogle måder, og andre knap så meget. At hun var en cyborg synes jeg var virkelig interessant, og der skete nogle flere ting med hende senere hen jeg også synes var ret spændende. Dog havde hun en tendens til at pive lidt for meget, specielt over at hun var cyborg. Det gik mig på nerverne. Iko var jeg tilgengæld helt vild med, nok min yndlingsdel af hele historien. Kai brød jeg mig ikke rigtig om. Ikke at jeg hadede ham, han sagde mig bare slet ikke noget. Levana kunne jeg godt lide, hun var virkelig interessant at følge.

Det var en ganske udmærket bog, men ikke en af mine favoritter. Jeg forventede nok for meget. Jeg har endnu ikke besluttet mig for om jeg vil læse videre i serien. Jeg er alligevel lidt nysgerrig, men samtidig skuffede Cinder så meget at jeg ikke har lyst. Har du læst bogen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.