22363979Forfatter: Louise Haiberg
Original titel: Udvalgt
Serie: Dæmondræberen #2
Antal Sider: 416
Genre: Fantasy
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Læs også: Oprører (#1)

Det handler den om:
Mit navn er Benjamin.

Jeg er nephilim … et blandingsbarn.

Jeg var lykkelig indtil et blændende væsen besatte mig.
Nu har jeg kun vrede, had og et brændende ønske om at få et nogenlunde almindeligt liv.

I begyndelsen huskede jeg intet, men det gør jeg nu,
og minderne har givet mig et mål:
Dæmonen Dominic.

Hans undergang bliver min frihed.

Min mening:
Jeg har glædet mig til denne lige siden jeg læste oprører. Jeg glædede mig til at følge Dominic endnu engang, og stifte bekendtskab med Benjamin. Derudover kan jeg virkelig godt lide coveret, og det passer så godt til historien og til den første bog.

Lad mig lige starte med en lille bitte negativ detalje, som dog bliver overskygget af hvor god handlingen er. Jeg stødte på et par tastefejl. Det går jeg i hvert fald ud fra at det er. Det kan ske i alle bøger, jeg begyndte dog at lægge mærke til dem til sidst, men heldigvis ikke så slemt at det forstyrrede læsningen. Jeg ville bare lige have det ud af verdenen.

Louise Haiberg kan bare et eller andet med ord. Jeg kan egentlig ikke sige præcis hvad det er ved bogen der er så godt, det er nok en blanding af det hele. Skrivestilen formår at fange en ind og kræve at der bliver læst videre. Og så elsker jeg humoren, der er ikke noget bedre end når man kan grine i en bog, og det (forhåbentligt) er meningen.

Jeg elsker Dominic. Jeg kan ikke sige det anderledes. Han er simpelthen sådan en fantastisk person. Erm, jeg mener dæmon. 😛 Der bliver afsløret helt nye sider af ham, sider jeg faktisk ikke lige havde forventet, hvilket kun er godt. Han har en blød side, hvilket vel egentlig ikke er overraskende, siden han har gjort oprør mod helvede. Han kan samtidig også være skide provokerende, hvilket jeg elskede. Og jeg elskede Tia’s reaktioner ind i mellem.
Benjamin, den nye person, som jeg var ret spændt på at møde. Det er lidt svært at skrive om ham uden at afsløre noget af handlingen, for han har en ret vigtig rolle i historien. Jeg havde virkelig ondt af ham. Han er vred, og jeg havde lyst til at pande ham en og råbe nej nej nej ind i mellem, men samtidig havde jeg virkelig ondt af ham, for bare tanken om at der er noget der overtager ens krop fuldstændig er en ret skræmmende tanke. Jeg glæder mig helt klart til at lære ham bedre at kende!

Handlingen var perfekt. Intet mindre. Jeg ved dog slet ikke hvad jeg skal skrive om den, uden at afsløre for meget. Jeg kan rigtig godt lide den måde historien er delt op, vi følger nutiden og så fortiden, ligesom vi gjorde i oprører og det var virkelig passende. Det jeg virkelig tager hatten af for, er at forfatteren kan gøre det uden at det bliver forvirrende, eller bare virker ligegyldigt. Det hele går op i en højere enhed til sidst, og det er virkelig fedt. Vi skifter også i mellem forskellige synsvinkler, normalt er det ikke noget jeg er fan af, medmindre forfatteren kan finde ud af det. Det fungerede virkelig godt her! Jeg havde ingen problemer med at finde ud af hvem der fortalte historien. Jeg ved godt det står i starten af hvert kapitel, men det betyder ikke altid noget, hvis ikke der er en markant forskel på deres fortæller stile, fordi det er forhåbentligt forskellige personer der fortæller, og ikke den samme med forskellige navne.

Altså. Jeg kunne egentlig bare have skrevet at jeg virkelig elsker denne bog, og jeg glæder mig virkelig meget til at læse bind 3! Hvis du endnu ikke er gået i gang med denne serie, så kom i gang 😀

3 Comments on Louise Haiberg: Udvalgt

 1. Tror lige min hjerne gik i hak på: Yay! Jubi! Juhu! Yay!
  Det glæder mig så utrolig meget, at du kunne lide Udvalgt. 😀 Har lyst til at hoppe rundt og råbe “Tak!” på repeat.
  Hæ Hæ. Og din reaktion på Benjamin, er nøjagtig som jeg havde håbet og jeg måtte godt nok arbejde længe med ham, før jeg fik det ønskede resultat. Han var virkelig et problembarn. 😉

  Og så til det negative. Har også opdaget et par tastefejl efter den blev trykt og der kan man tale om tidspunkt, hvor jeg har lyst til at slå mig selv i knolden. I sidste ende er det jo mit ansvar at jeg ikke har opdaget dem under korrekturlæsningen. De er desværre nok dukket op under manusplejen, hvor jeg enten har tilføjet eller ændret. 🙁 Dæmondræberen #3 bliver gennemgået med en lup.

  Endnu engang tak. 😀

  • Haha er glad for at anmeldelsen kan bruges 🙂
   Ej men Benjamin var jo bare så gennemført! Men kan godt forestille mig hvor svær han har været at arbejde med 🙂

   Og ja tastefejlene er skide ærgerlige, men de er heldigvis ikke så slemme at de ødelægger noget. Jeg har oplevet bøger hvor det har været så grumt at det ødelagde læsningen og jeg måtte læse igen og igen for at forstå hvad der egentlig stod. Sådan er det slet ikke her, kun lige akurat nok til at jeg begyndte at bide mærke i det 🙂

   Og endnu engang, jeg GLÆDER mig til at læse #3 😀 Det er så fedt at den allerede kommer til foråret!

   • Det kan jeg helt sikkert. 😀 Anmeldelser er jo feedback til det man skriver. Om man er ‘way off’ med sin skrivestil, om personlighederne fungere (også udenfor ens eget hoved), osv.
    Jeg var simpelthen så nervøs for Udvalgt netop pga. Benjamin. Jeg vidste fra starten af hvordan jeg gerne ville have han skulle være og hvordan han skulle opfattes. I min første udgave insisterede han dog på at være så ubehagelig, at jeg ikke brød mig om ham (ikke et godt tegn). I begyndelsen kunne jeg dog ikke sætte fingere på at netop han var problemet, men så var der heldigvis en af mine skrivebuddies, som sagde, at han fuldstændig bremsede læserytmen, fordi han var så ubehagelig. Efter en omskrivning fik jeg dog langt om længe den Benjamin jeg ønskede. Vred og hadefuld, men alligevel en jeg kunne føle med. 😉

    Rart at høre at jeg er tilgivet tastefejlene. Som sagt LUP til korrekturlæsning af Revolution. 🙂

    Hi Hi. Har også knoklet for at få bind 3 færdig og sendt til Tellerup. Er i fuld gang med manusplejen (hvad skal jeg mon lave denne lørdag aften 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.