16007548Forfatter: Lise Bidstrup
Original titel: Spillets By
Serie:
Antal Sider: 344
Genre: Dystopisk
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner: 

Det handler den om:
Kimo bor sammen med sin familie i Urban Vertikali, en verden, hvor indbyggerne har været tvunget til at bygge virtikalt op i luften. De fattigste bor nederst, de rigeste øverst og der er ingen kontakt imellem de forskellige niveauer. Da det årlige realityshow, Rangstigen, skydes i gang, opdager Kimo til sin forfærdelse, at hun er en af deltagerne. Godt nok er hovedpræmien et liv i rigdom på øverste niveau, men da Kimo i forvejen bor på det næstøverste har hun umiddelbart intet at vinde, men alt at tabe. For vinder du ikke, dør du.

Min mening:
Den var bedre end jeg havde forventet, jeg ved ikke helt hvad det var jeg havde forventet, men jeg var en smule skeptisk.
Bidstrups skrivestil er rigtig god, hun skriver let og flydende og med tilpas beskrivelser, så jeg sagtens kunne forestille mig, hvordan det hele så ud. Hendes opbygning af den dystopiske verden er rigtig flot, jeg levede mig fuldstændig ind i hendes verden, og det er ikke en verden jeg kunne tænke mig at leve i. Dog er historien ret forudsigelig. Jeg kunne i hvert fald gætte mig til det meste af handlingen.
Kimo havde jeg lidt svært ved at forholde mig til, sådan rent aldersmæssigt. Hun virkede al for voksen, når hun kun skulle være 14 år gammel. Ellers kan jeg ret godt lide hende.
Den ting der dog trækker aller mest ned, og det tror jeg de fleste der har læst bogen er enige med mig i er, at den minder utrolig meget om The Hunger Games. Det er helt vildt, så meget de to bøger minder om hinanden. Man er i hvert fald ikke i tvivl om, hvor Bidstrup har fået ideen og inspiration fra, og det synes jeg er rigtig ærgerlig. Det er en velskrevet historie med masser af potentiale. Ærgerligt. Men jeg vil stadig anbefale bogen, hvis man godt kan lide dystopiske historier, og er fan af Hunger Games. Jeg kunne i hvert fald stadig godt lide den.
Og helt forudsigelig var den nu heller ikke, slutningen kom en lille bitte smule bag på mig, det vil jeg gerne indrømme 🙂

2 Comments on Lise Bidstrup: Spillets By

  1. Jo, selvfølgelig mener jeg den 27/3. Ellers var jeg sgu lidt bagude med at læse den. xD Tak fordi du rettede mig. ;D
    Og god påskeferie. Du er jo så heldig at kunne holde påske nu.

  2. Jeg den lyder som om den lugter lidt af hunger-games, og for mig også en smugle om den verden der beskrives i bogen HEX. Men i det du skrev at hovedpræmien var et liv på toppen, havde jeg sådan set ventet, at det omvendte så ville være at komme helt ned på bunden, ikke døden ^^”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.