25203711Forfatter: Line Kyed Knudsen
Original titel:
De Døde Vågner
Serie: Hvidt Støv #1
Antal Sider:
237
Genre:
Horror
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2015
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal

De døde vågner er første bind i Line Kyed Knudsens horrorserie om pigen Emily.

Alting bryder sammen, da en mystisk og dødelig epidemi breder sig med lynets hast. Tilbage står Emily. Det er hendes 18 års fødselsdag, men der er ingen at fejre den med. Hendes familie og venner er døde og den smukke, drømmende Anthony, som betyder så meget for hende, er forsvundet. Emily må finde ud af, om hun er den eneste, der har overlevet, og hvorfor. Men sandheden er langt mere uhyggelig, end hun aner …

Jeg elsker zombier, og har længe gerne vil læse denne. Indtil videre har jeg haft mest held med zombie film / tv-serier, og ikke så meget med bøgerne. Jeg har hele tiden håbet på at der ville dukke en rigtig god zombie bog op. Jeg var spændt på om denne ville være den, specielt også fordi den er skrevet af en dansk forfatter.

Jeg har aldrig læst noget af Line Kyed Knudsen før, men denne bog er i hvert fald ikke den sidste af hendes jeg læser. Jeg indrømmer gerne at det ikke er den bedste skrivestil jeghar oplevet, men den var stadig rigtig god og sugede mig virkelig ind mellem siderne.

Persongalleriet kan jeg godt lide, men det er samtidig også her bogen halter mest for mig. Emily kan jeg godt lide, hun virker som en troværdig hovedperson, selvom hun irriterede mig en lille bitte smule til tider. Palina brød jeg mig ikke om. Jeg tror heller ikke det er meningen. Hun er irriterende og ynkelig, men hun gav også et godt modspil til Emily synes jeg. Rose, Filip og Mark kunne jeg virkelig godt lide. Nogle af de nye personer Michael, Gabriel og Annabell brød jeg mig ikke om. Ikke nogle af dem. Jeg synes de virkede for kunstige, og konflikterne med dem var også kunstige. Så er der hele balladen med Anthony. Det blev også tand for meget for mig. Jeg kan ikke helt beskrive hvad der går mig på, uden at afsløre noget.

Selve handlingen kunne jeg virkelig godt lide. Det var lige det jeg har ledt efter i en zombiebog. Jeg elskede at vi fulgte udviklingen af hele situationen, hvor stærkt det gik og forvirringen i starten. Der var et par ting hen mod slutningen som jeg havde gættet mig frem til, men jeg glæder mig virkelig til at læse videre og se hvad der sker fremover! Udover handlingen kunne jeg virkelig også godt lide stemningen. Den er lidt svær at forklare, men jeg kunne godt lide at følge Emily og de andres kamp for forståelse og ikke mindst overlevelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.