I min spørgerunde, blev jeg spurgt om hvad min drømmeuddannelse er. Jeg synes jeg ville lave et ordentligt indlæg, hvor jeg forklarer lidt nærmere om hele min skole situaton og samtidig, hvilken uddannelse jeg drømmer om.

Ikke-navngivet-1 kopi

Som nogle af jer nok ved, så har jeg gået uddannelsen til at blive optiker. Jeg stoppede i juni 2012, efter ca. 1½ år. Men jeg havde igennem lang lang tid, faktisk næsten fra jeg startet hadet det, og vidst at det slet slet ikke var mig. Jeg snakkede med min veninde om det, da vi var i Irland. Hun blev lidt paf, for jeg havde ikke fortalt det til nogen overhovedet, men hun synes jeg skulle gøre det jeg virkelig gerne ville. Hvilket ikke var optiker. Jeg fortalte min mor og resten af familien gradvist at jeg ville stoppe. De blev chokerede, men igen, ingen af dem havde den fjerneste ide. Jeg stoppede og tog et tysk kursus C-B – for jeg havde intet tredje sprog, så jeg kunne komme ind på noget ind. Samtidig søgte jeg ind på spansk B for efteråret, hvis jeg nu dumpede tysk. Det gjorde jeg ikke. For at få tiden til at gå tog jeg et fransk kursus om foråret, som jeg næsten lige er blevet færdigt med.
Det har været et lidt turbulent år, men jeg fortryder ikke et øjeblik, at jeg er stoppet som optiker. Jeg hader biologi og matematik, hvilket den uddannelse stort set kun består af, specielt efter kontaktlinserne kom ind i billedet.

Hvad er min drømmeuddannelse så? Engelsk eller historie på universitet. Jeg har ikke helt kunne bestemme mig, men jeg har søgt ind nu. 3 prioriteter. Engelsk som første, historie som anden og litteratur videnskab som tredje. Jeg skal den 10 juli tage endnu et turbo kursus, bare i engelsk. Jeg kan sagtens engelsk, men man skal have det på A niveau og jeg har det kun på B. Jeg glæder mig, men jeg ved hvor hårdt det bliver, kan jeg huske efter tysk kurset. Så jeg glæder mig også rigtig meget til det er overstået, og jeg ved hvilken uddannelse det er jeg skal ind på.

I folkeskolen og HF var mine yndlingsfag engelsk og historie. Det har de sidste mange mange år, været en af de ting jeg gerne ville studerer mest, men jeg har ikke kunne fordi jeg manglede et sprog. Så lærte jeg om GSK og nu er jeg næsten nået frem til drømmen 🙂

4 Comments on Lidt om uddannelse

 1. Det er mit spørgsmål! Med mindre der altså er andre, der også har stillet det – så kan jeg ikke helt tage æren for det 😛
  Hvor er det dejligt, du har nogle nye idéer til, hvad du vil i stedet for at slæbe dig selv igennem en uddannelse, du ikke kan lide! 🙂 Jeg har selv lige taget et kursus i tysk, hvor jeg læste det op til B-niveau; jeg har nemlig også planer om at søge ind til litteraturvidenskab, så det var et fag, jeg skulle bestå (hvilket jeg heldigvis også gjorde!), så nu kan jeg næsten holde sommerferie! Jeg skal dog lige have fundet en lejlighed i Odense først, selvom det er en lidt skræmmende tanke at flytte så langt væk, når jeg kommer fra en lille by i toppen af Nordjylland!

  • Det er dit spørgsmål 😉 Jeg har i hvert fald ikke fået andre ind om uddannelse 🙂

   Ja det er så skønt! Og det er egentlig det jeg jo havde drømt om længe før jeg startede på optiker, syntes bare det virkede så uoverskueligt, når jeg manglede et fag, og endnu mere, da jeg så var startet. Men jeg er ikke i tvivl om, at det er det rigtige valg. Jeg er så meget gladere nu, bortset fra at jeg er ved at gå til af utålmodighed. Jeg vil gerne have svar nu, om hvor jeg kommer ind!
   Tysk er et ondt sprog hehe! Men fedt du også bestod! 🙂 Litt. Vid. tror jeg også er en fed uddannelse, den er dog kun 3. prio her. Men jeg flytter dog ikke til Odense. Det er ikke umuligt at pendle fra Roskilde. Men det er vel lidt sværere at pendle fra Nordjylland? Men ja det er altid en skræmmende tanke, at flytte langt væk hjemmefra 🙂

 2. Hvor er det rart, du er ved at være på rette spor af din drømmeuddannelse. Jeg er sikker på, SDU vil være stedet for dig. Det er sådan et fantastisk sted at færdes; og jeg har kun hørt godt om engelsk-uddannelsen. Ligeledes med historie. Og litteraturvidenskab véd jeg, er ren lykke 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.