Jeg har den sidste uge ikke fået læst i min bog Kehua! overhoved. Den kan bare slet ikke fange. Overvejer lidt, om jeg skal gå i gang med en ny? Bare så jeg ikke ryger helt ud af læsningen. Men hader at afbryde en bog.

Nå men i mellem tiden, udover skolen og lektierne, er jeg begyndt på slægtsforskning som nævnt tidligere 😀 Og jeg er faktisk kommet ret langt. Har i hvert fald funder tip tip olderforældre. Muligvis også tip tip tip oldeforældre. 🙂

Det der tager længst tid, er at tyde hvad det er der står i kirkebøgerne. F.eks. ham her. Johannes Marius Villumsen født 4 august 1860. Han er min tip tip oldefar. 🙂 Født i Skanderborg! Ved også hvad hans far hedder Villum Mortensen. Dengang blev ens efternavn ens fars navn + sen. Ergo Johanne Marius Villumsen efter Villum. Alle andre efter ham har så beholdt Villumsen. Det lever den dag i dag, min morfar hedder Villumsen til efternavn. Sjovt ikke? 😛 Sikkert ikke for jer. Men jeg synes nu det er meget spændende. Er nået ca. lige så langt på min morfar’s mor’s side af familien. Så mangler jeg bare min mormor og hele min fars slægt. Suk der er lang vej endnu.
Kirkebøgerne og folketællingerne bliver sværere og sværere at læse, jo ældre de bliver. Pudsigt nok. Og så er der faktisk mange fejl, med navne og datoer. Men sådan er det.
Men ved jeg har haft familie i Århus, Ålborg, Rander, Vejle, Skanderborg, Præstø, Maribo og København. Hvad jeg ved af. 🙂

 

Og så er der jo planer om en lille ferie snart sammen med min bedste veninde 🙂

Vi skal til Irland, som jeg også nævnte. Indtil videre skal vi rejse fra den 2 maj til 9 maj. Først skal vi til Dublin og så til Nordirland, og op på den lille pub ligesom jeg var. 🙂 Vi skal planlægge og snakke i morgen, når min veninde kommer hjem til mig. Og fly og overnatning bestiller vi her til den første, når vi har fået penge.

Billedet her er tager ud fra hoveddøren på det Bed&Breakfast jeg boede på da jeg var i Larne, Nordirland. Det er der vi skal være her til Maj regner jeg med 🙂

7 Comments on Lidt blandet

 1. Har ikke købt den endnu, nej 🙂 jeg har fundet noget i Århus, der hedder Futon House, hvor jeg lige vil tage ud og kigge. Der kan man nok få et godt overblik over, hvad der findes på markedet, så jeg ved, at jeg vælger det allerbedste.
  Armlæn er selvfølgelig rart i en rigtig sofa, men den skal hovedsageligt bruges som seng, og der kan de godt blive trælse. Men armlæn kan også godt laves med et par store puder 🙂

 2. Det er efterhånden godt udbredt at bruge pre-mades. Jeg vil give dig ret i, at det mister en smule personlighed, men der findes uden tvivl nogle flotte layouts i det store udvalg.

  Jeg tror ikke, at jeg har hørt om bogen Kehua. Hvad handler den om?

 3. Det kan jeg godt forstå, for det er da længe siden. Jeg glæder mig også rigtig meget. Var der i 2009, så det er ikke længe siden igen. Krydser fingre for at du også snart kan få et gensyn. 😀

 4. det lyder spændende både med din slægt og Irland! For et års tid siden overvejet jeg selv om jeg skulle begynde på mit eget stamtræ, men jeg kom aldrig i gang.

  Jeg skal måske selv selv til Irland her til efteråret, hvis jeg kommer ind på den højskole jeg gerne vil gå på

 5. Jeg synes også, at sådan noget slægsforskning lyder spændende. Har nogle gange overvejet at sætte mig ind i det, for vi har eftersigende en lidt sjov historie i min familie; min oldefars bror (tror jeg nok) var nemlig konge af en eller anden lille ø, der hedder Wuvulu. Det kunne være ret sjovt at vide mere om!

 6. Jah, der er desværre nogle ting der ikke fungere med designet jeg har lige pt. Så jeg arbejder mig igennem testningen af et andet. 😉 Og så bliver der lavet lidt om på bloggen samtidig.

 7. Sikke dog en fantastisk udsigt fra den b&b. Wauw! Kan godt forstå, det er Irland, du har forelsket dig i, for er ikke i tvivl om, at det må være et fantastisk smukt land. Kunne også godt tænke mig at besøge det. Håber det bliver endnu en fantastisk tur!
  Lost er fantastisk og jeg kan ikke vente med at se videre! 😀 Er virkelig faldet for den serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.