Så er mit tysk kursus færdigt.

Jeg trak som sagt i mandags kl. 8.00. Desværre ikke det emne jeg helst ville som var eventyr, men det andet bedste som var øst og vest tyskland (Murens fald), så jeg var ganske tilfreds. Jeg tog derefter hjem til min veninde, fik læst teksten grundigt igennem, og begyndte så på analysen og perspektiveringen, først på dansk, og bagefter oversatte jeg det så til tysk. Da jeg var færdig sådan ca. kl. 21.00 lavede jeg en disposition til både lærer og censor, var jeg blevet anbefalet. Og øvede min fremlæggelse foran min veninde. Kl. 23.00 kunne jeg ikke mere, så der gik vi i seng. Tirsdag morgen efter morgenmaden øvede jeg fremlæggelsen igen. Vi tog afsted i god tid. Og nerverne begyndte at melde sig. Selve fremlæggelsen var jeg sikker på. Men den halve times tekst vi skulle trække, læse og give referat af, pirrede mig. Vi havde fået en test tidligere på ugen, og den var mega svær! Den havde jeg misforstået, så tænk nu hvis jeg også ville misforstå denne, og denne ville jeg kun have 30 min til. Men til min store lettelse var den faktisk utrolig let at forstå, og jeg havde lånt min venindes computer med en ordbog med, så jeg ikke skulle sidde og slå op i en rigtig ordbog. Jeg frygtede så også, når vi kom til spørgsmålene, om jeg ville kunne forstå dem, og ville kunne svare.
Hun havde kun et enkelt spørgsmål til referatet, som jeg nemt fik svaret på. Hun havde ca. 3 spørgsmål til min 24 timers tekst. Hvor der var ét spørgsmål, jeg ikke forstod ikke, men fik spurgtpå tyskom hun kunne gentage det, og hun fattede heldigvis at jeg ikke forstod det, så hun gentog langsomt og omformulerede det. Og jeg kunne svare på alle spørgsmålene, på tysk. Der var enkelte steder hvor jeg virkelig skulle sidde og tænke, fordi jeg ikke anede hvordan jeg skulle sige det jeg ville på tysk, men kom så ud i en omforklaring, men hvor lærer og censor forstod det.

Jeg bestod!

Jeg havde det hele tiden med, at jeg var ligeglad med, hvilken karakter jeg fik, så længe jeg bestod.
Hvilken karakter fik jeg så?

Jeg fik 7!

Det kan godt være at der sidder nogle og tænker: 7 – det er da ikke særlig højt. Men jeg er overdrevet lykkelig.
Det er 9 år siden jeg har haft tysk sidst. Det var i 9. klasse – og fik 6 efter den gamle skala den gang. Dette kursus der har været 1 måned har vi tonset igennem 2 års pensum! På én måned. Og så er det jo tysk på B niveau. Jeg har altså sprunget hele C niveauet over 😛

Så jeg er mega lettet og glad. Jeg begyndte faktisk at græde af glæde da jeg kom ud. Jeg har aldrig været god til tysk, jeg har kæmpet, svedt og tudet igennem dette kursus. Jeg synes virkelig at det er uvirkeligt, hvor jeg kunne få 7. Også fordi jeg lider ekstremt meget af eksamens angst. Men nu har jeg bevist overfor mig selv, at jeg sq godt kan! Så de næste mundtlige eksamener kan bare komme an!

Og tak til jer der har ønsket mig held og lykke, og krydset fingre. Det betyder meget for mig 🙂

5 Comments on Lettelse

  1. Det kan jeg altså godt forstå. Men det var jo umagen værd. Du har bevist, at man kan hvad man vil. Det er jo skønt! 🙂

  2. Mange gange tillykke, og rigtigt godt gået. På den nye skala er 7 jo ikke en lav karakter, det er faktisk over middel, og en karakter man kan være rigtig glad for. Så super godt klaret, og så kun på en måned.

  3. Må indrømme at jeg nok har været en af dem, hvor karakterer havde en meget stor rolle og at jeg ikke var specielt glad for mindre end 10. Men det er efterhånden lang tid siden, og jeg har næsten vendt op og ned på den holdning, efter jeg har fundet ud af at karaktererne i bund og grund i bruges til noget, hvis ikke man vil ind på en uddannelse med adgangsbegrænsning. Det der virkeligt gælder når man skal ud på arbejdsmarkedet er hvem man er som person, og i det tilfælde vil et eksamensbevis der ikke kun indeholder 12-taller, bare være med til at vise at man er et mennesker og kan have både gode og dårlige dage.

    Tak, jeg glæder mig ret meget til at komme igang. Som det ser ud nu kommer der tre udenlandske drenge. Det bliver spændende når det hele skal foregå på engelsk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.