00025497_les-miserables_plakat-dk_360Frankrig, 1815. Straffefangen Jean Valjean beslutter at vie sit liv til det gode. Han bliver borgmester i Vigau og tager pigen Cosette i sin varetægt, efter at hendes mor, arbejdersken Fantine, kommer ud i noget snavs. Cosette vokser op og forelsker sig under 1832-oprøret i den revolutionære Marius. Gennem hele perioden holder den nidkære politiinspektør Javert et vågent øje med Valjean

Jeg har aldrig været den store musical person, det skal jeg gerne indrømme, har kun set et par få som var… middelmådige. Men jeg tænkte at det kunne være en oplevelse alligevel, og så har Les Misérables jo fået ufattelig gode anmeldelser, så mine forventninger var blevet skruet en del op.
Jeg blev slet ikke skuffet, hold da op den var fantastisk. Det er faktisk lidt svært at samle sig om den og skulle samle nogle ord.
Den er ufattelig sørgelig, men det hentyder titlen jo også til. Jeg græd ikke, men jeg fik da fugtige øjne ind i mellem. Jeg synes det fungerer godt med al sangen, det er nogle utrolige gode sange. Jeg sidder og overvejer at skaffe soundtracket, hvilket jeg normalt aldrig gør.
Skuespillet er helt i top, det er også nogle ret kendte ansigter der blev vist på lærredet. I hvert fald for mit tilfælde. Og de gjorde alle sammen et fantastisk godt arbejde. Den eneste skuespiller der ikke overbeviste mig var Amanda Seyfried, men nu har hun aldrig været en af mine favoritter.
Hvis jeg skal komme med en dårlig ting om filmen, så er det den der pludselige intense kærlighed mellem Cosette og Marius. Den type øjeblikkelig kærlighed virker ikke på mig desværre. Men udover det, har jeg ikke et ondt ord om filmen, og har du ikke set den, så kan jeg kun anbefale at gå ind og se den nu!

1 Comment on Les Misérables

  1. Åh ja. Jeg var inde for at se den fantastiske film i lørdags – og ligesom dig, elskede jeg den af hele mit hjerte.

    Det er lidt sjovt, for i bogen fylder Marius’ og Cosettes romance så meget, mens den er utrolig simplificeret i filmen. Men med så lang en film, er det jo også kun naturligt, de skærer lidt fra. Det var bare lidt en skam, for det virkede nemlig pludselig så overfladisk mellem de to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.