Forfatter: Lene Dybdahl
Original titel: Den Gyldne Nøgle
Serie: Nøglens Vogtere #1
Antal Sider: 373
Genre: Fantasy
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner: 

Det handler den om:
I måneskinnet bliver fantasien og forestillingskraften levende … Da David og Lauras forældre bliver kidnappet, må de rejse til Madrid for at lede efter en mystisk gylden nøgle.Det bliver et nervepirrende kapløb med tiden, da de jages af en morderisk sekt, som vil gøre alt for at få fat i nøglen. Den Gyldne Nøgle er første del af serien Nøglens Vogtere. Tvillingerne David og Laura kommer ud på en rejse, hvor gåder, profetier og magiske genstande åbner døre til verdener, de ikke anede eksisterede.

Min mening:
Den Gyldne Nøgle er første bind i en fantasy serie af danske Lene Dybdahl.
Jeg elsker selve historien, den er så fangende synes jeg. Elsker stedet det foregår – Spanien. Og bare den stemning der kan komme frem under læsningen.
Personerne er også fine nok, dog lidt triviel til tider. De er ikke mine yndlingskarakterer men jeg hader dem heller ikke.
Sproget til gengæld. Det er jeg knap så vild med. Måske er det fordi jeg er lidt for gammel til bogens målgruppe? Jeg ved det ikke, synes i hvert fald, sproget godt kunne have været lidt mere modent. Jeg bryder mig ikke om at høre fra Davids synsvinkel, ikke fordi jeg ikke kan lide knægten, men mere på grund af sproget. Det var ikke lige min kop the. Men heldigvis overskygger selve historien mange gange sproget, og gør at den ikke er uudholdelig at læse.
Jeg anbefaler den klart, hvis man vil have noget dansk letlæseligt fantasy 🙂

4 Comments on Lene Dybdahl: Den Gyldne Nøgle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.