SONY DSC

Forfatter: Leigh Bardugo | Original titel: Shadow and Bone | Serie: Grisha #1 | Antal Sider: 349
Stjerner:

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda

Jeg havde længe været i tvivl om hvorvidt jeg ville læse Grisha trilogien. Den lød spændende nok, men der var bare ikke noget der virkelig dragede mig. Men så kom den på dansk, og jeg fik den til anmeldelse fra forlaget. Det var egentlig uden de store forventninger, at jeg gik i gang med at læse den, men jeg endte med at sluge hver eneste side. Hold da op hvor den overraskede mig.

Som sagt anede jeg ikke hvad jeg kunne forvente, jeg vidste bare at serien er virkelig populær, og det forstår jeg virkelig godt. Skrivestilen er dragende og fantastisk, der var ikke et eneste tidspunkt hvor fortællingen trak ud. Handlingen var fantastisk. Det er en fantastisk verden, som Leigh Bardugo har strikket sammen. Jeg var så fascineret af grishaerne og deres evner, men mest var jeg fascineret af Mørkningen og Alina. Mørkningen kunne jeg virkelig godt lide, han er en genial skurk. Alina kunne jeg også godt lide, selvom hun ikke er en af mine yndlingspersoner. Hun har sine fejl, men det gør hende bare mere virkelighedstro. Jeg nød at få bogen fortalt fra hendes synsvinkel, selvom hun til tider var en smule naiv.

Slutningen blæste mig omkuld. Jeg er simpelthen nød til at læse den næste snart. Det er længe siden, at jeg blevet så overrasket over en bog. Hvis du endnu ikke har læst den, så synes jeg helt klart du skal læse den.

1 Comment on Leigh Bardugo: Pigen og Mørkningen

  1. Jeg forholdt mig også skeptisk, indtil den danske udgave udkom og jeg så blev blæst bagover af spænding og en fantastisk forfatters evne til at fange læseren – sjovt at det er sådan nogle gange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.