20530902Forfatter: Kristina Ohlsson
Original titel: Glasbarnen
Serie: Glasbarnen #1
Antal Sider: 156
Genre: Mystery
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Bogen er et anmelder eksemplar fra forlaget Alvilda

Det handler den om:
“Billie gik hen til det lille bord og bøjede sig ned for at løfte det op. Hun stivnede. Ovenover den streg, hun selv havde lavet i støvet, havde nogen lavet et håndaftryk med en meget lille hånd. Som om et barn var gået ind i huset, mens hun havde været på stranden, havde lagt sin hånd i støvet og var gået igen …”

Der sker mystiske ting i Billie og hendes mors nye hus. Mystiske og uhyggelige ting, som Billie ikke forstår. Det føles, som om huset ikke vil have, at de er der. Som om det gør alt, hvad det kan, for at skræmme dem væk. Billie begynder at undersøge husets dystre fortid sammen med sin nye ven, Aladdin. Og jo mere de finder ud af, jo mere står det klart for Billie, at de må væk fra det hus. Inden der sker noget forfærdeligt. Inden det er for sent.

Kristina Ohlsson nyder stor anerkendelse for sine romaner om Fredrika Bergman, der er hovedperson i spændingsserien om Alex Rechts efterforskningsenhed ved Stockholms Politi. “Glasbørnene” er hendes første kriminalroman for børn.

Min mening:
Jeg havde ikke en anelse om præcis hvad jeg gik ind til med denne bog, var det en krimi bog eller en spøgelses bog? Jeg kunne ikke helt afgøre det, men gik i gang med det samme, vel vidende at jeg var en smule over målgruppen, men man kan jo sagtens nyde bøger der henvender sig til et yngre publikum, ikke sandt?

Det er en meget kort bog, det betød også at der ikke var nogle kedelige passager, hvilket jeg var meget glad for. Sproget er dejlig let og flydende, og jeg læste stort set bogen ud i en køre.

Der er tilpas meget uhygge og spænding i, og jeg sad og gættede hele tiden. Den er meget forudsigelig, det gjorde dog ikke så meget i dette tilfælde, da jeg var efter en hurtig læst bog jeg kunne hygge mig med en grå eftermiddag.

Billie er en skøn hovedperson og der er masser af detektiv arbejde, hvilket var rigtig spændende. Slutningen var jeg helt vild med, jeg havde næsten forudset det, eller mere håbet det, og jeg elskede det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.