15750874Forfatter: Kristen Simmons
Original titel: The Glass Arrow
Serie:
Antal Sider: 336
Genre: Dystopia, Fantasy
Forlag: Tor Teen
Udgivet: 2015
Sprog: Engelsk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Det handler den om:
The Handmaid’s Tale meets Blood Red Road in Glass Arrow, the story of Aya, who lives with a small group of women on the run from the men who hunt them, men who want to auction off breeding rights to the highest bidder.

In a world where females are scarce and are hunted, then bought and sold at market for their breeding rights, 15-year old Aya has learned how to hide. With a ragtag bunch of other women and girls, she has successfully avoided capture and eked out a nomadic but free existence in the mountains. But when Aya’s luck runs out and she’s caught by a group of businessmen on a hunting expedition, fighting to survive takes on a whole new meaning.

Min mening:
Coveret til denne bog er helt vildt flot! Det var det første der tiltrak mig, samt bagside teksten. Jeg havde ikke hørt så meget om den da jeg købte den, så havde ikke de store forventninger til den. Det overraskede mig lidt at det ikke er en serie, men er en enkeltstående bog, og så er den ret kort. Men den var fantastisk.

Der var noget over skrivestilen der bare fangede mig med det samme. Derudover starter handlingen lige på og hårdt. Den starter i bogstavligste forstand med at Aya bliver jaget og fanget. Simmons har bygget en fantastisk verden op. Jeg var virkelig spændt, når der kun er denne ene bog og der ikke kommer mere. Men der manglede ikke noget. Der er forklaring på alt, men ikke lange forklaringer der trækker i langdrag. Jeg elskede at få forklaret alt i byen med de forskellige rangordner. The watchers er ligeud skræmmende, virkelig meget. The pips er virkelig sjove og underholdende. The drivers er mystiske og fascinerende. The virulent er noget helt for sig selv. Der er så mange lag, at det er utroligt at Kristen Simmons fik det med på så få sider.

Jeg kunne helt vildt godt lide Aya, eller Clover, hun er nok en af mine yndlingspersoner. Hun er stærk, men heller ikke for stærk. Man oplever hende være usikker og bange, men hun giver heller ikke op. Derudover er hun heller ikke ude på at redde hele verdenen eller styrte overmagten, hun vil bare gerne være fri igen og komme tilbage til sin familie. Kiran kunne jeg helt vildt godt lide. Jeg er virkelig fascineret over Simmons evner her, hun har kunne lave en så gennemført og virkelighedstro person der ikke siger et ord, men kommunikerer med kroppen. Det er fantastisk! Brax er sød og jeg knuselskede ham altså bare! Daphne var jeg aldrig vild med, specielt ikke i starten. Hen mod slutningen forbedrede hun sig, men jeg kom aldrig til at elske hende.

Der kom et stor plottwist jeg slet ikke havde forudset. Jeg ved ikke om jeg burde have forudset det, men det havde jeg ikke og det var fedt! Der var ikke hintet hen mod det, og det virkede heller ikke malplaceret, det fungerede bare! Mere vil jeg ikke sige om det.

Hele emnet ved denne bog var det der drog mig ind da jeg læste bagsiden. Det er et emne der virkelig gør mig sur, og der var også mange ting der fik mit blog op at koge, men det viser jo bare hvor god en forfatter Kristen Simmons er og hvad hendes skriveri kan gøre ved en! Jeg ville ønske at bogen havde været længere eller der var flere bøger, ikke fordi denne manglede noget, den var fuldstændig perfekt, men netop derfor – jeg vil gerne have mere!

Spoiler:
Jeg havde på fornemmelsen at Kiran ville tale, det var bare et spørgsmål om tid. Jeg elsker hans accent! Den fik mig til at grine op til flere steder! Det er genialt, også at Simmons fik den skrevet ned på papir på en naturtro måde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.