Jeg fik lavet mig en omgang klatkager for første gang i går. Jeg er ikke verdens bedste til at lave mad, og jeg synes opskrifter kan være ret svære at følge, men denne var heldigvis lige til at overskue, og de endte endda med at smage godt 😀 Jeg vil gerne dele opskriften med jer, det håber jeg ikke I har noget i mod 🙂 (Og nej de er ikke særlig sunde, det ved jeg godt)

SONY DSCIngredienser:
2½ dl hvedemel
½pk tørgær
2 spsk sukker
1/4 tsk natron
2 dl mælk
½ tsk eddike (Eller citronsaft)
1 letpisket æg
30 g smeltet smør

Sådan gør du:
1: Bland eddiken i mælken og lad den trække i 5 minutter
2: Mel, tørgær, sukker og natron blandes grundigt sammen i en skål.
3: Lun mælken og imens laves en fordybning i melet. Tilsæt æg, mælk og smør, og rør det sammen til en glat og lidt tyktflydende pandekagedej. (Hvis den er for tyk, tilsæt lidt mere mælk)
4: Smelt en smule smør på en pande og sæt 1-2 spsk dej på panden (Jeg brugte 2). Steg dem ved jævn varme til undersiden er gylden

SONY DSC

6 Comments on Klatkager

  1. Er det der reelt ikke bare pandekager? Klatkager plejer at være resterne fra risengrød som man bager på en pande.

      • Alle slags kager der laves på en pande, smager da godt – så det er da lige meget hvad de hedder 😉 Men hvis du kan lide disse og risengrød, så vil jeg da helt klart anbefale dig at lave dem med en rest risengrød 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *