13101912Forfatter: Kiera Cass
Original titel:
The Selection
Serie: The Selection #1
Antal Sider:
339
Genre:
Dystopia
Forlag: HarperTeen
Udgivet: 2012
Sprog: Engelsk
Kilde: Kindle
Stjerner:

Det handler den om:
For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon.

But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn’t want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks.

Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she’s made for herself—and realizes that the life she’s always dreamed of may not compare to a future she never imagined.

Min mening:
Jeg havde virkelig ikke forventet noget af denne bog. Jeg elsker coveret, det har jeg altid gjort, bagside teksten har dog aldrig fanget mig helt, og jeg var ikke sikker på om det var en bog for mig. Den var dog på et tidspunkt rigtig billig til kindle så jeg købte den. Til forårets read-a-thon besluttede Katja, Ann-Kristine og jeg os for at læse en bog sammen og det blev denne. Lad mig fortælle én ting – det er længe siden jeg er blevet så overrasket over en bog.

Jeg ved faktisk ikke helt hvordan jeg skal starte min anmeldelse. Lad os starte med personerne. America Singer er vores hovedperson. Jeg elsker hende virkelig. Hun er stærk, stædig og kærlig. Hun holder fast i sine ting, og lader ikke andre træde på hende. Det eneste jeg ikke kan lide ved hende, er hendes navn. America Singer. Jeg forstår ikke helt det med at opkalde folk efter lande. Jo jo, i bogen får vi da også en forklaring på hendes fornavn, men jeg brød mig stadig ikke om det. Hendes efternavn er jeg heller ikke udpræget vild med. Hendes familie er kunstnere, og America synger blandt andet meget. Jeg synes det er lidt plat med det efternavn. Heldigvis er det jeg-fortæller, så man støder kun på hendes navn når andre nævner det. Så er der America’s søster May – hende kunne jeg virkelig godt lide, jeg ville så gerne have hørt lidt mere til hende. Hun virkede til at være fuld af energi. Aspen brød jeg mig ikke synderligt om, jeg hadede ham ikke, men han var bare lidt ligegyldig, og så brød jeg mig ikke om alle hans valg. Maxon. Åh ham kunne jeg godt lide. Jeg elsker virkelig hvordan vi som læser kommer mere og mere ind under huden på ham. Jeg elskede også hans første møde med America! Generelt kunne jeg godt lide deres interaktioner, selvom han var en røv på et tidspunkt. Generelt er jeg ret vild med alle personerne, der er så mange forskellige og de er ret realistiske.

Så kommer vi til verdenen. Den overraskede mig. Selve samfundet er delt lidt op som i The Hunger Games, hvor der er classes. der er class 1 som er de rigeste, kongelige og så videre og så ud til class 8 som er de hjemløse. America og hendes familie er class 5. Selvom opdelingen er lidt som i THG så kan man ikke rigtig sammenligne de to bøger. Derudover er det lidt svært for mig at beskrive verdenen uden at komme til at afsløre for meget. Men jeg var vildt fascineret, og så blev der hintet til nogle ting jeg glæder mig ret meget til at læse mere om i de efterfølgende bøger.

Kiera Cass har en fantastisk skrivestil. Det overraskede mig ret meget. Hun forstår at bruge ordene så man bliver suget ind i siderne og ikke blot sidder og læser en bog. Jeg blev virkelig overrasket over, hvor meget jeg elskede denne bog. Jeg slugte den også ret hurtigt, fordi jeg bare lige måtte læse lidt mere. Det havde jeg slet ikke forventet. Jeg kan egentlig ikke forklare præcis hvorfor den fangede mig så meget som den gjorde. Jeg skal i hvert fald læse videre i serien, og det er en serie som jeg skal have fysisk stående på hylden, for den har nogle af de smukkeste covers jeg længe har set!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.