18635142Forfatter: Kiera Cass
Original titel:
The One
Serie: The Selection #3
Antal Sider:
323
Genre:
Dystopia
Forlag: HarperTeen
Udgivet: 2014
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Læs også: The Selection (#1), The Elite (#2)

Det handler den om:
The time has come for one winner to be crowned.

When she was chosen to compete in the Selection, America never dreamed she would find herself anywhere close to the crown–or to Prince Maxon’s heart. But as the end of the competition approaches, and the threats outside the palace walls grow more vicious, America realizes just how much she stands to lose–and how hard she’ll have to fight for the future she wants.

Min mening:
Jeg havde nogle ret store problemer med America i The Elite, som jeg var spændt hvordan udviklede sig i denne bog. Heldigvis udviklede det sig til det bedre. Der var dog et par andre ting der hev ratingen lidt ned.

Kærlighedstrekanten er stort set væk, hvilket jeg er virkelig glad for. America træffer stadig nogle ret dumme valg, og jeg forstår ikke altid hendes valg. Tov-trækkeriet mellem hende og Maxon blev også en anelse for meget til tider, men meget bedre end i den anden bog. Jeg havde allerede gættet hvad det ville ende med, ud fra titlen alene, og ind i mellem havde jeg bare lyst til at ruske i America og fortælle hende at hun skulle tage sig lidt sammen.

Der var nogle virkelig interessante scener, hvor jeg næsten sad helt ude på sædet. Jeg kan ikke fortælle om dem uden at spoile noget, og det vil jeg helst ikke. Men Kiera Cass har en virkelig god skrivestil, en der i hvert fald kunne holde mig fanget hele vejen igennem. Selvom jeg blev lidt irriteret på personerne til tider, kedede jeg mig aldrig og jeg ville hele tiden gerne læse videre.

Selve handlingen var virkelig god, og der var meget mere omkring oprørerne og angrebene, hvilket jeg elskede. Slutningen var jeg ikke helt vild med, men det er virkelig svært at forklare. Der kommer et par spoilers her. Jeg synes Maxon tilgav America ret hurtigt efter de alvorlige og fatale angreb. Selvfølgelig var han tæt på at dø og så videre, men det var som om episoden tidligere bare var glemt helt. Det gav ikke rigtig mening for mig, og det føltes virkelig som om historien bare skulle afsluttes nu. Derudover gik det hele bare virkelig hurtigt. Lige pludselig skulle de giftes, og eftervirkningerne af angrebet blev let fejet til siden, såsom nogle af dødsfaldene og så videre.

(Ingen spoilers længere) Slutningen har jeg det ellers okay med, specielt nu hvor jeg ved at det ikke længere er en trilogi, men der er yderligere to bøger. Havde det kun været en trilogi, som det oprindeligt var, havde jeg nok ikke været helt tilfreds med afslutningen. Jeg ville mangle lidt mere med oprørerne og kaos og så videre, som jeg håber der kommer lidt mere af senere hen. Når det er sagt, så elsker jeg virkelig de her bøger, og jeg glæder mig til at læse videre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.