18271568Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Original titel: Julemandens Død
Serie:
Antal Sider: 368
Genre: Fantasy, Horror
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Det handler den om:
Julemandens død af Kenneth Bøgh Andersen er en roman i fantasygenren til børn og unge, der gemmer på en rimelig utraditionel julefortælling. Julemandens Værksted er et fantastisk og fortryllende sted, men da onde kræfter slår Julemanden ihjel den 1. december, bliver alt forandret. Det er et aldeles grusomt mord med et aldeles grusomt formål, hvis uoverskuelige konsekvenser rager langt ind i vores verden, og som handler om meget mere end bare julen…

Min mening:
Lad mig først starte med at sige at jeg elsker coveret. Billedet er slet ikke retfærdigt. Det er så meget bedre i virkeligheden, var det føles som om der er blod på. Så fed en detalje.

Jeg har haft virkelig mange forventninger til denne bog, jeg har faktisk ikke læst så meget af Kenneth Bøgh Andersen, kun to bøger, men de har simpelthen været så gode, samt de to gange jeg har set ham fortælle om sine bøger, kunne jeg jo ikke andet end at have høje forventninger. Mine forventninger blev indfriet!

Bogens kapitler er inddelt som en kalender, og vi starter lige på og hårdt med julemandens død. Bagefter følger vi tre børn, 2 søskende og deres ven drage ud på et eventyr for at finde ud af hvad der er sket, og hvordan de kan redde julen, og hele verdenen.
Som i de andre bøger jeg har læst af Kenneth Bøgh Andersen, er jeg helt vild med hans skrivestil, jeg levede mig fuldstændig ind i historien og måtte bare have mere.

Det er en ret barsk og makaber historie, med nogle ret klamme scener, men alligevel formår forfatteren at flette humor ind i historien, hvilket jeg synes er ret fedt, for de virker slet ikke påtvunget, mere som er det en naturlig del af historien.

Kenneth Bøgh Andersen er faktisk en af de forfattere der skræmmer mig en lille smule, altså jeg mener med hans fantasi. Hvordan kommer han dog på alle de ting? Der var hele koncepter og ting han havde flettet sammen i Julemandens Død, som jeg ikke har den fjerneste ide om hvordan man kan komme frem til. Jeg tager hatten for ham, at han har den fantasi! Men engang imellem, når jeg sidder og tænker over det, kan det også skræmme mig, når man læser bøgerne og så tænker over hvad der mon kan foregå i hovedet på den mand 🙂

Julemandens Død er en helt fantastisk bog, som jeg synes alle skal læse. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til at jeg skal genlæse den!

3 Comments on Kenneth Bøgh Andersen: Julemandens Død

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.