Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Original titel: Djævelens Lærling
Serie: Den Store Djævlekrig #1
Antal Sider: 314
Genre: Fantasy
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 2005
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
I sin nye roman går Kenneth Bøgh Andersen under jorden, bogstavelig talt. For bogens handling finder sted i Helvede, og blandt bogens mange dæmoner finder vi selveste Djævelen. Filip er en god dreng, en rigtig god dreng, som ved et uheld påkøres af en bil, dør og lander i Helvede, åbenbart udset til Djævelens arvtager. Det går nu hurtigt op for Lucifer, at det ikke er den rigtige dreng, men han er nødt til at oplære ham alligevel. Det er blot et spørgsmål om at finde Filips skyggeside, og det bliver langt nemmere, da Filip pludselig forelsker sig og oplever jalousiens stærke kræfter. Samtidig får Filip nys om et komplot mod den sorte trone.

Min mening:
Jeg var ret spændt på, at læse Djævelens Lærling, da jeg har hørt meget godt om den, og også mødt forfatteren bag. Og han gav mig kun endnu mere lyst til, at læse denne bog.
Jeg blev ikke skuffet, langt fra. Kenneth Bøgh Andersen skriver dejlig let og frit, bogen er fyldt med humor, samtidig med at den godt kan være lidt makaber – den foregår trods alt i helvede.
Filip er en god dreng, en rigtig god dreng, næsten på kanten til at være en engel. Han kan ikke forstå, hvorfor han kommer i helvede, men accepterer det, og nysgerrigheden overvinder lidt hans angst.
Lucifer er en ret sjov karakter, der er rigtig meget humor med, når han bliver beskrevet, hvor frustreret han bliver, over at han har fået den forkerte dreng. Han tager dog kampen op, om at få Filip vendt, få ham til at gøre onde gerninger. Men det er ikke helt nemt. Filip får dårlig samvittighed, fordi han ikke kan gøre som Fanden gerne vil have at han skal.
Jeg kan rigtig godt lide Filip’s udvikling, den er rolig og uundgåelig, og mest af alt naturlig.
Den er ret forudsigelig, med nogle enkelte små twists, og nem at læse, den er nok også skrevet til et lidt yngre publikum end mig. Men det gør intet, den er hverken mindre god eller kedelig af den grund.
Jeg kan ret godt lide den måde Helvede er bygget op på. Det var ikke som jeg forventede. De dømtes straffe passer til det de gjorde da de var i live, og helvede er bygget op som en lille landsby, hvor djævlene har familier, går i skole og faktisk laver de ting, som mennesker også gør.

2 Comments on Kenneth Bøgh Andersen: Djævelens Lærling

  1. Jeg var også vild med måden, helvede var bygget op på, og den måde forfatteren havde tænkt det hele sammen på – og det bliver faktisk kun bedre i de næste bøger. Jeg er totalt imponeret over hans opfindsomhed må jeg indrømme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.