23518816

Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen | Original titel: Den Faldne Engel | Serie: Den Store Djævlekrig #5 | Antal Sider: 293
Stjerner:

Serien om Den Store Djævlekrig sluttede i 2010, da 4. bind Ondskabens engel udkom. Det var hovedpersonen Filip Engells og mit endegyldige farvel til Helvede, og det var ikke meningen, at nogen af os skulle vende tilbage. Krigen var udkæmpet, og historien var slut.

Men kort tid efter sidste bind var udkommet, dukkede der en ide op. Til noget, der måske kunne være en ny mulighed for Filip – og mig – til at vende tilbage til Helvede. Et nyt eventyr. En ny slutning.

Jeg afviste det til at begynde med. Nogle ting skal man lade hvile i fred, og hvis det ikke blev godt … Et dårligt bind 5 ville ikke bare være et dårligt bind 5, det ville ødelægge hele serien.
Men ideen ville ikke gå væk. Tværtimod begyndte den at give liv til flere ideer. Mange flere. Samtidig havde jeg hele tiden følt, at der var en del bibelhistorier, som jeg ikke havde berørt i de første fire bind, men som jeg gerne ville tage under kærlig behandling. Og hvis det nu var muligt at smelte disse historier og mine ideer sammen, så …

Der kom den. Ud af det blå næsten. Den Store Djævlekrig var egentlig afsluttet, men så fik Kenneth Bøgh Andersen en ide, og så var der et bind mere. Jeg var meget nervøs i starten, det skal jeg gerne indrømme. Det plejer ikke at gå godt, når afsluttede serier pludselig fortsætter, men jeg havde tiltro til Kenneth. Han er en fantastisk forfatter. Jeg fik først læst Den Store Djævlekrig da jeg blev voksen, men det forhindrede mig ikke i at elske den. Det er en fantastisk serie der arbejder med seriøse emner men med en masse humor.

Skrivestilen er som altid fænomenal. Jeg ved ikke hvordan han gør det, men han formår at opsluge mig fuldstændig, så jeg jeg glemmer alt omkring mig. Jeg læser ikke blot, jeg er en del af historien. Jeg kan tydeligt se alt for mig, både jorden, himlen og helvede. Historien vokser langsomt men sikkert. Der er ikke så meget humor med i denne, som der var i den første, men handlingen slipper alligevel ikke, og jeg grinede da et par steder. Men det betyder ikke, at jeg ikke elskede historien, for det gjorde jeg!

En af de ting jeg var virkelig spændt på, ved Den Faldne Engel, var at se et bestemt navn. For noget tid siden vandt jeg nemlig en konkurrence. Man skulle finde på et navn til en ny dæmon karakter, nemlig en Gragorn. Jeg fandt på et par stykker, heriblandt Gravhug, som Kenneth Bøgh Andersen altså valgte! Jeg er så glad og stolt! Og så hyggede jeg mig gevaldigt, da jeg fandt navnet i bogen. Det er altså ret sjovt at se!

igennem Den Faldne Engel går det op for mig, hvor meget Filip har udviklet sig. Det er helt ekstremt, men ikke urealistisk, for knægten er igennem mange og alvorlige ting, der uden tvivl vil ændre en person. I starten er Filip utrolig vred, og det går hurtigt op for mig hvorfor. Der var dog en anden ting, jeg ikke lige havde tænkt på, og jeg kunne ikke lade være med at have ondt af Filip.

Det er ingen overraskelse af Filip kommer i Helvede igen. Både han og jeg var glade for at komme tilbage. Det er altså bare en helt utrolig fantastisk handling og meget fanasifuld! Himlen er også et fascinerende sted, men ikke på samme måde som Helvede. Jeg kan virkelig godt lide Satan og Gud, de er simpelthen så fascinerende. Ingen er fuldstændig god eller ond, og det kan jeg godt lide.

Selve handlingen er virkelig spændende og meget mystisk. Det er en gåde Filip skal løse, og man kan ikke lade være med at sidde og gætte med. Det var ikke nogen overraskelse, da den sluttede med en cliff-hanger. Jeg vidste allerede godt, at der ville komme en mere bog, og den glæder jeg mig virkelig meget til at læse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.