16192379Forfatter: Kate Danley
Original titel:
The Woodcutter
Serie:
Antal Sider:

Genre:
280
Forlag: 47North
Udgivet: 2012
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Deep within the Wood, a young woman lies dead. Not a mark on her body. No trace of her murderer. Only her chipped glass slippers hint at her identity.

The Woodcutter, keeper of the peace between the Twelve Kingdoms of Man and the Realm of the Faerie, must find the maiden’s killer before others share her fate. Guided by the wind and aided by three charmed axes won from the River God, the Woodcutter begins his hunt, searching for clues in the whispering dominions of the enchanted unknown.

But quickly he finds that one murdered maiden is not the only nefarious mystery afoot: one of Odin’s hellhounds has escaped, a pixie dust drug trade runs rampant, and more young girls go missing. Looming in the shadows is a malevolent, power-hungry queen, and she will stop at nothing to destroy the Twelve Kingdoms and annihilate the Royal Fae…unless the Woodcutter can outmaneuver her and save the gentle souls of the Wood.

The Woodcutter er en af de mest mærkværdige bøger jeg længe har læst. Jeg købte den en den på tilbud, fordi coveret er rent fint og den lød spændende. Jeg havde ikke hørt om den før, men det stoppede mig ikke, man kan jo blive overrasket. Overrasket blev jeg, men ikke på den positive måde.

Men lad mig starte med lidt positivt. The Woodcutter som er vores hovedperson kunne jeg godt lide. Han var mystisk men simpel på samme tid. De andre personer følte jeg var lidt for flade, det var tydeligt, at forfatteren har brugt mest tid på The Woodcutter.

Skrivestilen er meget speciel. Nogle vil sikkert elske den, men den var ikke lige mig. Kapitlerne var utrolig korte, og der var ikke rigtig noget mønster i hvornår et sluttede og et andet startede. Jeg føler lidt at Danley har prøvet at skrive som et eventyr, avanceret men alligevel simpelt, og det fungerede bare ikke for mig.

Handlingen… Ja, handlingen var ret speciel. The Woodcutter skal holde styr på skoven, og der forvilder sig en masse piger ind, piger vi alle kender: Rødhætte, Rapunzel, Snehvide og så videre. Jeg kan egentlig godt lide princippet i at tage en hel masse eventyr og blande dem sammen, men det kan også være farligt, og jeg er ikke helt sikker på at det fungerede her. Udover at blande alle eventyr sammen så har forfatteren også valgt at smide den keltiske mytologi (Fae verdenen) oveni, og der begyndte jeg at blive virkelig skeptisk.

Da The Woodcutter på et tidspunkt hidkalder The Wild Hunt, som er kendt fra Fae verdenen, og det er Odin der er leder af den, knækker filmen for mig. Odin tilhører nordisk mytologi, og den har intet med Fae verdenen at gøre. Desuden har Odin helvedeshunde, og nu er jeg ikke ekspert i nordisk mytologi, men jeg er ret sikker på at det ikke passer sammen. Jeg mener det virkelig, filmen knækkede fuldstændig, og det kunne jeg slet ikke forholde mig til.

Den eneste grund til at denne bog får 2 stjerner og ikke 1, er at jeg godt kunne lide hovedpersonen. Og man må også give forfatteren at hun har været opfindsom, men det hele blev bare en tand for underligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.