Til det sidste bogblogger træf fik jeg en irsk kogebog, som jeg blev meget glad for (Hint: Irland!) Og i den fandt jeg en kartoffel- og porresuppe som jeg bare måtte prøve. Og den var rigtig god, så da jeg lavede den igen i går, valgte jeg lige at tage et billede og smide opskriften herind, hvis I nu ikke er så heldige at eje den bog, og gerne vil lave den.

60 gram smør
3 mellemstore løg, skåret i tern
2 porrer, skåret i tynde skiver
750 gram kartofler, skåret i små tern
3/4dl havregryn
2 fed hvidløg, pressede
5 dl hønsebouillon
5 dl mælk
stødt peber
stødt muskatnød
evt. hakket purløg til pynt


1. Smelt smørret i en stor gryde, svits løg og porre i 3 minutter.
Tilsæt kartoflerne og fortsæt med stegningen, indtil kartoflerne er gyldne.
2. Rør havregrynene i, og lad blandingen stege i 1 minut. Tilsæt hvidløg og steg blandingen i endnu 1 minut. Skru ned  for varmen og rør bouillon og mælk i.
Lad suppen simre i 30 minutter, indtil grøntsagerne er møre og suppen jævnet.
3. Tilsæt peber og stød muskatnød efter smag.

Jeg har ikke brugt lige så meget af alle tingene, som der står, og jeg har helt undladt løg, da jeg ikke bryder mig synderlig meget om det.
Vær opmærksom på, at det er mere en grød end suppe, men den smager fantastisk.

Tip: Drys eventuelt stegt bacon ovenpå. Det smager fantastisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *