12444297Forfatter: Karen Marie Moning
Original titel: Burned
Serie: Fever #7
Antal Sider: 512
Genre: Fantasy
Forlag: Delacorte Press
Udgivet: 2015
Sprog: Engelsk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Læs også: Darkfever (#1), Bloodfever (#2), Faefever (#3), Dreamfever (#4), Shadowfever (#5), Iced (#6)

Det handler den om:
It’s easy to walk away from lies. Power is another thing.

MacKayla Lane would do anything to save the home she loves. A gifted sidhe-seer, she’s already fought and defeated the deadly Sinsar Dubh—an ancient book of terrible evil—yet its hold on her has never been stronger.

When the wall that protected humans from the seductive, insatiable Fae was destroyed on Halloween, long-imprisoned immortals ravaged the planet. Now Dublin is a war zone with factions battling for control. As the city heats up and the ice left by the Hoar Frost King melts, tempers flare, passions run red-hot, and dangerous lines get crossed.

Seelie and Unseelie vie for power against nine ancient immortals who have governed Dublin for millennia; a rival band of sidhe-seers invades the city, determined to claim it for their own; Mac’s former protégé and best friend, Dani “Mega” O’Malley, is now her fierce enemy; and even more urgent, Highland druid Christian MacKeltar has been captured by the Crimson Hag and is being driven deeper into Unseelie madness with each passing day. The only one Mac can depend on is the powerful, dangerous immortal Jericho Barrons, but even their fiery bond is tested by betrayal.

It’s a world where staying alive is a constant struggle, the line between good and evil gets blurred, and every alliance comes at a price. In an epic battle against dark forces, Mac must decide who she can trust, and what her survival is ultimately worth.

Min mening:
Det piner mig en smule at må indrømme dette. Jeg elskede ikke denne lige så meget som de 6 forrige. Misforstå mig ikke: Jeg elsker stadig denne bog, bare ikke lige så meget som de andre. Indtil videre er det generelt de 5 første der er mine ultimative yndlings.

Karen Marie Moning har fået en masse kritik af Iced, hvilket jeg ikke helt kan sætte mig ind i, men den er blandt andet blevet beskyldt for pædofili. På sin vis kan jeg godt se hvor de får det fra, jeg er bare ikke enig, men det er dette som denne anmeldelse skal handle om. Jeg tror al den kritik har påvirket Moning på en eller anden måde, så noget af gejsten er gået af i Burned. Det er i hvert fald den eneste forklaring jeg umiddelbart kan komme på. Bogen var slet slet slet ikke dårlig, men den manglede bare et eller andet. Jeg kan ikke sætte en finger på præcis hvad det er der mangler, om det er handlingen, skrivestilen eller noget andet. Men uanset hvad, kunne jeg godt lide skrivestilen. Moning kan bare et eller andet med ord, jeg elsker det!

Der er flere forskellige fortællere i Burned. Hovedfortælleren er Mac, og det er rart at have hende tilbage, selvom jeg nok må indrømme at jeg savnede Dani en smule, jeg var virkelig begyndt at holde af hende. Ellers følger vi også Lor, Kat og nogle andre jeg ikke kan nævne, hvis man ikke har læst bogen. Der foregår ret mange ting med Mac, ting som der ikke er blevet besvaret endnu, men som forhåbentligt kommer længere inde i serien. Jeg elskede virkelig scenerne med Lor, de var geniale! Jeg kunne ret godt lide alle de forskellige synsvinkler, men det tog lidt tid for mig at vænne mig til det, fordi jeg har været vandt til kun Mac/Dani. Ryodan har tilgengæld ændret sig ret meget fra Iced, og jeg er ikke helt sikker på hvad jeg skal synes om denne ændring. Jeg tror jeg venter med at beslutte mig til jeg har læst næste bog.

Selve bogen starter ud med en scene fra den første bog Darkfever bare fortalt fra Barrons synsvinkel. Jeg var ret glad for scenen, selvom jeg dog ikke helt kunne se hvad den skulle gøre godt for, men efterhånden som siderne blev vendt og vi fulgte Mac, fik jeg dog en forklaring og det hele gav mening. Resten af handlingen hænger godt sammen, og er bundet godt sammen med Iced. Der foregår ret mange ting, det kan vi ikke komme udenom. Christian er stadig fanget af The Crimson Hag, Mac kæmper stadig med sin indre dæmon, Dublin lider under eftervirkninger fra The Hoar Frost King og så er der forholdet mellem Mac og Dani og bare Dani generelt. Jeg elsker det hele! Jeg kan godt lide hvordan Mac prøver at tackle det hele. Mac er langt fra perfekt, og der er da også en del ting ved hende jeg ikke bryder mig om, men på samme tid får det mig til at holde endnu mere af hende!

Selvom jeg ikke elskede Burned helt så meget som resten af serien, elskede jeg den stadig, og jeg glæder mig meget til at Feverborn udkommer til efteråret! Jeg glæder mig virkelig meget, specielt med den slutning vi fik her. Jeg er stadig ikke kommet helt over den. Karen Marie Moning elsker at udnytte de cliff-hangers, hvilket er fint nok når man har den efterfølgende bog på reolen, men hamrende irriterende når man skal vente på at den udkommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.