Forfatter: Joss Stirling
Original titel: Finding Sky
Serie: Benedict #1
Antal Sider: 330
Genre: Paranormal, Romance
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Det handler den om:
Da Engelske Sky Bright starter på high school i USA, opdager hun hurtigt, at der er noget mystisk over de fanden-i-voldske og vildt lækre Benedict-brødre. Men da den yngste bror, Zed, pludselig taler til hende gennem telepati, bliver det for meget for Sky. Ikke alene insisterer han på, at hun, ligesom han, er en savant og i besiddelse af særlige evner.
Hun er også hans soulfinder, hans sjælespejl. Mødet med Zed ripper op i mørke minder om en fortid, Sky har brugt de sidste mange år på at fortrænge. Og skal hun virkelig tro på det der med, at når først soulfinders har fundet hinanden, kan kun døden skille dem ad? Noget tyder på, at det er sandt – for snart bliver Sky viklet ind i et drama, der kan koste både hende og Zed livet.

Min mening:
Vi bliver smidt ind i et mareridt, som vores hovedperson, Sky har. Det giver ingen mening i starten, men efterhånden som handlingen skrider frem, får vi besvaret de spørgsmål der poppede op efter mareridtet.
Da jeg mødte forfatteren, forklarede hun, at hun havde prøvet at bygge handlingen op som en thriller, mere end bare endnu en ungdoms roman. Det lykkedes ret godt. Man kunne faktisk godt tage alt det overnaturlige ud af handlingen og så stadig have en rigtig spændende roman.
Der er ingen monstre, vampyrer eller varulve i denne bog, til gengæld er der mennesker med overnaturlige evner som telepati, telekinese og mange andre, som man ikke har hørt om før.

De første møder Sky har med Zed er alt andet end romantiske og rare, han er kold og arrogant, og det går Sky på nerverne. Jeg kan godt lide Sky’s tankegang og hendes tilgang til tingene. Vi kan ikke komme uden om det romantiske mellem hende og Zed, men det kommer ikke med det samme. Zed vender næsten på en tallerken, hvor Sky er noget mere skeptisk og har brug for lidt tid. Zed virkede meget besidderisk, og det skræmte Sky ret meget, og det ville det vel gøre for enhver normal pige?
Selve historien er faktisk ret forudsigelig, når man er i gang med at læse den, men ikke på den dårlige måde, hvis I kan følge mig? Jeg sad i hvert fald spændt og måtte lige læse lidt mere inden jeg kunne lægge den fra mig for at spise og sove, og jeg elsker når bøger gør det ved mig.
Sproget er ikke vildt avanceret, men dejlig let og flydende, uden at blive for let, som hvis det havde været en børnebog.

Jeg ved at denne bog er skrevet til Stirling’s 16 årige datter, som et alternativ til Twilight, og det synes jeg forfatteren er sluppet ret godt fra.Der kunne sagtens startes en ny “bølge” med denne type bøger. Altså om mennesker med paranormale evner – 6th sense so to speak.
Og coveret – Det kan man jo ikke andet end at elske?

1 Comment on Joss Stirling: Soulfinders. Sky

  1. Det er farligt med de tilbud :S Jeg synes nok at det var dig, jeg kunne genkende på billedet 😛

    Jeg kan kun give dig ret i det du siger om bogen Sky, jeg er selv helt vild med den.
    Kunne du finde på at læse den næste bog, selv om det er om en af de andre brødre?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.