ItemImage.aspxForfatter: Jojo Moyes
Original titel: Me before You
Serie:
Antal Sider: 438
Genre: Contemporary, Romance
Forlag: Cicero
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Bogen er et anmelder eksemplar fra Rosinante&co.

Det handler den om:
Lou Clark ved en masse ting.
Hun ved hvor mange skridt der er fra bussen og hjem.
Hun ved, at hun elsker sit arbejde på The Buttered Bun, og hun ved at hun måske ikke elsker sin kæreste Patrick, så højt som hun burde.
Hvad Lou ikke ved, er, at hun lige om lidt mister sit job, og at det bestemt ikke er nemt at få et nyt.

Will Traynor ved, at han ikke længere har lyst til at leve.
Han ved, at livet nu føles småt og glædesløst, efter at han er blevet lam i stort set hele kroppen – og han ved præcis, hvordan han vil gøre en ende på elendigheden.
Hvad Will ikke ved, er, at Lou lige om lidt vil bryde ind i hans liv og gøre hans dagligdag knap så farveløs.

Og hvad ingen af dem ved, er, at de kommer til at forandre hinandens liv for altid

Min mening:
Jeg gik i gang med denne bog med blandede følelser. Den er virkelig populær og har fået rigtig mange gode anmeldelser, og det får jo ens forventninger op, men samtidig er dette slet ikke den type bog jeg normalt læser, jeg er jo mest til fantasy, men kan godt læse andet, men det slår aldrig benene væk under mig. Det gjorde denne bog. Jeg har aldrig før grædt til en bog, heller en En Flænge i Himlen, men jeg græd til denne.

Lad mig starte med at nævne Moyes skrivestil, det er længe siden at jeg har læst en bog der virkelig har fanget mig sådan, som denne gjorde, hvis vi kun kigger på skrivestilen. Jeg kan ikke nævne præcis hvad det er der fangede mig sådan, men det var det hele, dynamikken, beskrivelserne, ja alt. Jeg så virkelig hele bogen som en film for mit indre øje.

Samtidig har Moyes skabt et utroligt persongalleri. Både Lou, Will, Katrina, Will’s forældre. Alle var så realistiske og der var både nogen jeg hadede og elskede. Louisa Clark, som er vores hovedperson, er for mig en lidt atypisk person. Hun aner ikke rigtig hvad hun vil med sit liv, og med sine 26 år er det urealistisk for mange at hun havde det fint med det hun lavede, uuddannet og hjemmeboende. Jeg synes det var fedt med en anderledes hovedperson, end en der ved præcis hvad hun vil og hvor alt bare kører på skinner. Det var mere virkeligt, for i virkeligheden findes der jo sikkert mange sådanne personer. Hendes personlighed kan jeg også rigtig godt lide. Jeg er derimod ikke så vild med hendes familie. Moren er lidt ligegyldig synes jeg, men faren var rigtig grov mod hende flere gange, og det kunne jeg slet ikke sætte mig ind i. Og så søsteren, Katrina, var pisse irriterende. Men nok om dem.

Will var nok min yndlingsperson, han havde simpelthen så mange sider, og så havde jeg så ondt af ham, med hele hans situation. Jeg kan udmærket godt forstå at han havde det som han havde det, det må virkelig være en forfærdelig situation. Tænk ikke at kunne noget som helst selv, hverken spise selv, vaske sig selv eller bare vende sig om i sengen.

Jeg elsker sammenspillet mellem Lou og Will, der er ikke nogen insta-love, men derimod virkelig stor udvikling mellem de to som kommer langsomt og gradvist. Og så den slutning, ikk’? Jeg havde egentlig forudset den rimelig tidligt, men alligevel sad jeg og vrælede som et andet lille barn.

Det var en hel fantastisk bog, som virkelig tog mig med storm. Jeg havde ikke forventet at jeg ville elske denne bog så meget, slet ikke at den ville rykke op som en af mine favoritter!

5 Comments on Jojo Moyes: Mig før Dig

  1. Det er virkelig en god bog og så meget mere end almindelig chick-lit. Bogen stiller virkelig nogle tunge spørgsmål ved retten til at bestemme selv, og det beundrer jeg virkelig forfatteren for.

    Og, åh, ja. Jeg tror, det er umuligt ikke at græde til den her bog. Den spiller på alle følelser, jeg var helt ødelagt bagefter :0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.