23513979Forfatter: John Stephens
Original titel: The Black Reckoning
Serie: Bøgerne fra begyndelsen #3
Antal Sider: 480
Genre: Fantasy
Forlag: Forlaget Alvilda
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Læs også: Det Smaragd Grønne Atlas (#1), Den Rubinrøde Krønike (#2)

“Bogen er et anmelder eksemplar fra Alvilda, men holdningerne er helt mine egne”

Det handler den om:
Kate, Michael og Emma har indledt en hæsblæsende jagt på Dødens bog. De skal finde den, før Magus får fingre i den. For gør han det, vil alle tre bøger fra Begyndelsen være samlet på ét sted, og deres forenede energi vi udløse en ustoppelig kraft. Emma er sidste brik i det store skæbnepuslespil, og hun bliver tvunget til at konfrontere de mørkeste sider af sig selv, såvel som de rædselsvækkende uhyrer og ånder, der bor i de verdner, hun må rejse igennem. Kun hvis hun formår at mestre den sidste og farligste bogs kræfter, vil hun, Kate og Michael kunne redde verden fra en altødelæggende krig. Selve det stof, tiden er gjort af, falder fra hinanden, da Emma tager ud på sin søgen efter en afslutning – god eller dårlig – på det episke eventyr, hun, hendes forældre og hendes søskende er blevet hvirvlet ind i.

Min mening:
Jeg har glædet mig til denne lige siden jeg lukkede den forrige bog. På en måde ville jeg dog ønske at jeg havde ventet og læst dem alle forholdsvis tæt på hinanden, for jeg kunne praktisk intet huske fra de to første bøger, og jeg var for doven til at genlæse dem. Selvom jeg ikke kunne huske dem, så kan jeg dog huske at jeg virkelig elskede dem, derfor undrer det mig også at jeg intet kan huske, det begyndte heller ikke at dæmre da jeg læste.

Det er også en af grundene til at jeg har haft lidt svært ved at komme igennem bogen, fordi jeg til tider blev forvirret. Men selve bogen og handlingen var fantastisk, episk. Jeg elsker virkelig denne serie, den har det hele: magi, dværge, kæmper, hekse, elver og så videre. Jeg kan rigtig godt lide alle børnene men min yndlingskarakter her må være Willy. Han er en af de nye karakterer i Den Kulsorte Protokol, og jeg kan ikke fortælle for meget om ham, uden at komme med spoilers, men jeg elskede virkelig stederne med ham!

Jeg elsker hele måden John Stephens har fået bygget universet op, med magien og bøgerne. Det er ikke lige noget jeg kan mindes at have læst andre steder, ikke på samme måde i hvert fald. Selvom jeg blev forvirret nød jeg stadig bogen, specielt da jeg kom lidt længere ind, jeg måtte bare læse videre for at se hvad der nu ville ske. Jeg tror helt klart det er en serie, der er er bedst at læse nogenlunde sammenhængende. Jeg glæder mig i hvert fald til at jeg en skønne dag skal genlæse den fra start til slut, uden de store afbrydelser imellem!

Det er en serie jeg vil anbefale til alle der elsker fantasy, uanset køn og alder. Jeg elsker fantasy og jeg nød den i fulde drag, og jeg tror også at drenge vil kunne lide den samt både yngre og ældre læsere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.