16050285Forfatter: John Green
Original titel: The Fault in Our Stars
Serie:
Antal Sider: 336
Genre: Contemporary
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
En Flænge i Himlen er en roman om alt det største og smukkeste i livet.
Hazel har i flere år levet med en alvorlig sygdom og føler sig som en granat, der snart vil detonere. Men så møder hun Augustus og bliver for første gang nogensinde forelsket.
Måske er det ikke en tragedie, at vi skal dø. Det er et mirakel, at vi lever.

Min mening:
Alle har vel læst En Flænge i Himlen? Eller i det mindste hørt om den? Den bliver rost til skyerne, og har tårnhøj rating på Goodreads. Det er nok en af grundende til, at jeg har haft den stående ulæst i så lang tid. Jeg havde fået rigtig høje forventninger, og så er jeg bange for at blive skuffet. Den anden grund er at det ikke er min normale genre. Jeg læser jo normalt fantasy og det kan man ikke påstå at denne er. Jeg har da læst andre genre end fantasy før, men ikke så tit, og det er altid med en del overtalen til mig selv om at få det gjort.

Den skuffede ikke. Jeg synes faktisk den var overraskende god. Meget bedre end jeg lige havde forstillet mig. Dog er jeg ikke helt så meget oppe og ringe over den, som så mange andre.
John Green skriver fantastisk, det gjorde han fra starten af. Hans skrivestil, er en af grundende til at jeg kunne blive ved med at læse og læse. Han kan tydeligvis noget med ord.
Det var ikke den type bog, for mig, der gjorde at jeg bare ikke kunne lægge den fra mig når jeg læste. Dog skulle jeg heller ikke tage mig sammen til at gå i gang med at læse den, som nogle bøger har det med at kræve.

Hazel er en fin hovedperson. Det er synd for hende, at hun har denne kræftsygdom, og man sidder og vil gerne kunne gøre et eller andet. Jeg kunne dog godt blive en smule irriteret på hende til tider, fordi hun virkede ikke som en 16-årig, men flere år ældre. Jeg skal ikke kunne sige, om det er på grund af hendes sygdom. Jeg kender ikke noget der har været så alvorlig syge i den alder, men hun virkede altså en smule for voksen til mig.
Gus har jeg lidt det samme med, jeg kunne godt lide ham, men han havde en tendens til at virke lidt for urealistisk til tider. Jeg tvivler seriøst på, at nogle 17-årige fyrer er som ham.
Bipersonerne synes jeg tilgengæld godt om, de virkede realistiske, og jeg kunne sagtens se dem for mig i virkeligheden.

Havde det været en anden forfatter med en anden skrivestil, der havde skrevet om samme emne, tvivler jeg på at jeg ville have kunnet lide den. For det er ikke min stil. Men den var rigtig god, og rigtig sød. Jeg græd ikke, som mange gør, men jeg fik da blanke øjne på et tidspunkt.

5 Comments on John Green: En Flænge i Himlen

 1. Jeg er glad for at jeg ikke er den eneste, der har det på den måde med tasker.

  Jeg må gen se The 4400 på et tidspunkt, nu hvor du siger at den er så god.

  Mange tak 🙂

 2. Gederne var totalt nuttede ja. Simpelthen så vanvittigt nysgerrige og tillidsfulde at det halve kunne være nok. De er jo selvfølgelig vant til mennesker, men det er alligevel imponerende hvor kælne og interesserede de er i folk der kommer ind til dem.

 3. Jeg har ikke læst den med følger john green og hans bror på youtube og kan rigtig godt lide deres måde at tænke på så har gerne ville læse bogen selvom det heller ikke at mit normalt læseområde.

  • Jeg har ikke set deres youtube videoer, eller læst noget andet af Green. Læste den fordi den er så omtalt, havde den ikke været det, havde jeg nok aldrig læst den. Men synes helt klart du skal give den en chance 🙂

 4. Du har helt ret. Når man tænker over det, er historien om Hazel og Gus egentligt ret forudsigelig og en smule klichépræget. Der er intet nyt i plottet i sig selv.
  Men John Green skriver så fantastisk snørklet og helt vidunderligt. Der er så mange af hans sætninger jeg har lyst til at citere og gemme i mit hjerte for evigt. Og sådan er det med alle hans bøger. Jeg kan varmt anbefale hans forfatterskab fra ende til anden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.