24514370Forfatter: Jessica Brody
Original titel: Uden Glemsel
Serie: Unremembered #2
Antal Sider: 435
Genre: Science Fiction
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2015
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner: 

Læs også: Uden Minder (#1)

Bogen er et anmelder eksemplar fra forlaget Alvilda

Det handler den om:
Sera og Zen befinder sig i år 1609, hvor de gemmer sig hos en lille bondefamilie. De er flygtet tilbage i tiden for at kunne være i sikkerhed langt væk fra Diotechs udspekulerede videnskabelige eksperimenter. Men nye farer truer, da Sera får sværere ved at skjule sine særlige evner, og Zen pludselig bliver angrebet af en mystisk og nedbrydende sygdom. Sera må endnu engang rejse langt gennem tid og rum – men Diotech har fremstillet et nyt og overraskende våben til at få fat i hende. Hvis Sera skal redde Zen fra døden og bekæmpe den virksomhed, der skabte hende, må hun søge dybt ind i sit eget sind for at finde hemmeligheden. En hemmelighed, som flere vil slå ihjel for at få fat i.

Min mening:
Jeg kunne virkelig godt lide den første, så jeg var rigtig spændt på Uden Glemsel. Jeg havde dog en smule svært ved at huske hvad der var sket i den første bog, men det kom hurtigt tilbage. Jessica Brody er god til at genfortælle hvad der skete, uden at det bliver et langt referat, men blot enkelte stikord hist og pist så man lige kan huske hvad der er sket.

Jeg havde en smule svært ved starten, hvilket også er det der trækker ned i stjernerne. Sera og Zen befinder sig i år 1609, og jeg havde virkelig glædet mig til dette. Jeg elsker tidsrejser og hvordan forskellige forfattere bruger tidsaldre. Jeg blev dog en tand skuffet, jeg synes ikke Brody udnytter tiden ordentligt. Det er ikke ret lang tid de befinder sig her, men det virker en smule fladt. Da bogen starter har de allerede været i 1609 et godt stykke tid, hvilket for mig burde give endnu mere dybde.

Efter Zen bliver syg går tingene ikke så godt for Sera, og det er her historien virkelig tager fat og bliver interessant. Sera kommer frem til år 2035, hvor hun møder Diotech’s nye våben, som jeg var helt vildt fascineret af. Vi møder også Cody igen, hvilket jeg var rigtig glad for, for jeg kunne virkelig godt lide ham. Zen ser vi ikke så meget til i denne bog, kun i starten indtil han bliver syg. Det gjorde mig egentlig ikke så meget. Ikke fordi jeg ikke kan lide ham, men historien flød ret godt uden ham. Sera’s kamp for at finde ud af hvad Zen fejler og finde en kur er hæsblæsende og medrivende. Hun er i modvind det meste af tiden, og opdager hele tiden nye skræmmende ting om Diotech og sig selv.

Jeg elsker virkelig handlingen efter Sera er kommet til år 2035, der var fuldt fart og skete hele tiden noget, uden at det blev for meget. Jeg måtte bare læse videre hele tiden. Skrivestilen kan jeg også rigtig godt lide, den er virkelig fantastisk! Der er virkelig mange dybder i denne bog, og så meget potentiale til et fantastisk 3 bind. Jeg vil ikke gå så meget i detaljer med dybderne og de chokerende ting, fordi jeg vil ikke ødelægge det for andre, der ikke har læst bogen endnu.

En anden ting der virkelig irriterer mig lige nu er, at jeg ikke har næste bind! Den slutter med en ret heftig cliff-hanger, og jeg vil virkelig gerne finde ud af hvad der sker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.