ItemImage.aspxForfatter: Jens Lapidus
Original titel: Mamma försökte
Serie:
Antal Sider: 214
Genre: Fiction
Forlag: Modtryk
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner: 

“Denne bog er et anmelder eksemplar fra Saxo.com, men holdningerne er mine egne”

Det handler den om:
Mor prøvede af Jens Lapidus er en samling med tolv fortællinger. I bogen møder vi velkendte karakterer fra Jens Lapidus´ populære Stockholm Noir-verden, og hver person har deres egen historie. Et af bogens temaer er det moralske aspekt af forbrydelsen. Bogen kommer bl.a. omkring, hvordan en forsvarsadvokat kan forsvare en forbryder, der har begået en forfærdelig forbrydelse, hvordan livet ser ud efter mange år i fængsel, og hvordan man lever som pårørende til én, der afsoner sin straf i et fængsel.

Min mening:
Dette er normalt slet ikke en genre jeg læser, men jeg er på det seneste begyndt at åbne op for nye genre, for man ved aldrig hvad der gemmer sig af perler rundt omkring. Desværre var denne bog ikke lige den næste store perle for mig.
Det var ikke fordi den var dårlig som sådan, den var bare utrolig dyster og deprimerende, og jeg havde en smule svært ved at finde rundt i det hele. Det er 12 fortællinger, nogle hænger lidt sammen, og andre kunne jeg ikke finde en sammenhængen imellem. Jeg skal ikke kunne sige om, man skulle have læst Lapidus’ andre bøger først. Dette er den første jeg læser af ham.
Skrivestilen er faktisk rigtig god, og var med til at trække bogen op, så det ikke blev en pine at læse, på grund af alt det dystre.
Det er nok ikke en bog jeg kommer til at læse igen, og heller ikke en jeg umiddelbart vil anbefale, medmindre man er til den lidt dystre ende af bøger, og synes at bagside teksten lyder rigtig spændende.

1 Comment on Jens Lapidus: Mor Prøvede

  1. Jeg kan så sige at det hjælper lidt hvis man har læst hans andre bøger først. Det gør stadig ikke bogen head-over-heals fantastisk, men det hjælper på en del af forståelsen, og gør den til en lidt “morsom” bog at læse. I mangel på bedre ord. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.