7234828Forfatter: Jenna Black
Original titel: Glimmerglass
Serie: Faeriewalker #1
Antal Sider: 294
Genre: Paranormal / Fantasy
Forlag: St. Martin’s Griffin
Udgivet: 2010
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
It’s all she’s ever wanted to be, but it couldn’t be further from her grasp…

Dana Hathaway doesn’t know it yet, but she’s in big trouble. When her alcoholic mom shows up at her voice recital drunk, again, Dana decides she’s had enough and runs away to find her mysterious father in Avalon: the only place on Earth where the regular, everyday world and the captivating, magical world of Faerie intersect. But from the moment Dana sets foot in Avalon, everything goes wrong, for it turns out she isn’t just an ordinary teenage girl, she’s a Faeriewalker, a rare individual who can travel between both worlds, and the only person who can bring magic into the human world and technology into Faerie.

Dana finds herself tangled up in a cutthroat game of Fae politics. Someone’s trying to kill her, and everyone seems to want something from her, from her new-found friends and family to Ethan, the hot Fae guy Dana figures she’ll never have a chance with… until she does. Caught between two worlds, Dana isn’t sure where she’ll ever fit in and who can be trusted, not to mention if her world will ever be normal again.

Min mening:
Jeg havde ikke de store forventninger til denne, ud over at blive godt underholdt. Jeg er helt vild med coveret, og den lyder også spændende, og så er jeg helt vild med fae.

Skrivestilen er rigtig fin, men ikke det bedste jeg har oplevet. Ind i mellem kunne dialogerne godt blive en anelse akavet, men heldigvis var det ikke noget der ødelagde stemningen. Jenna Black har bygget et fint univers op, dog synes jeg at denne bog bar meget præg af at være opbyggende – jeg håber det ændre sig i de næste.

Dana er en udmærket hovedperson, hun havde nogle aspekter jeg ikke var overdreven vild med, men hun var fin nok at følge, hun peb dog lidt for meget til tider, og var alt alt for usikker og ynkelig til tider. Hendes mor tilgengæld, hende brød jeg mig virkelig ikke om. Hendes alkoholisme er utilgivelig, vi får en forklaring på hvorfor hun blev alkoholiker, men det gør det ikke en skid bedre (mulig spoiler) for bare fordi hun har forladt avalon, burde hun kunne tage vare på sig selv og ikke mindst sit barn. (Spoiler slut) På det punkt har jeg ondt af Dana. Dana’s far og de andre Fae kunne jeg godt lide, igen synes jeg de var en anelse vage, dog ikke faderen, men det bliver der vel rettet op på. Faren var virkelig interessant, og jeg glæder mig til at gøre mere om ham senere.

Handlingen var rigtig spændende, og jeg måtte hele tiden vende næste side, for at finde ud af hvad der ville ske. Dog synes jeg at “kærligheden” mellem Ethan og Dana var en smule irriterende og malplaceret, som om forfatteren bare skulle have plantet noget kærlighed et sted. Når det er sagt, så glæder jeg mig til at læse videre og se hvad der kommer til at ske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.