25504250Forfatter: Jasmine Warga
Original titel:
My Heart and other black holes
Serie:
Antal Sider:
277
Genre:
Contemporary
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Udgivet: 2015
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Bogen er et anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag

Det handler den om:
16-årige Aysel tænker meget på at dø.
Hendes far har begået en frygtelig forbrydelse, hele byen taler om. Folk hvisker om hende bag hendes ryg, og hun føler sig ikke godt tilpas i sin mors nye familie.
Det er derfor, Aysel har planer om at tage sit eget liv, og der er kun ét problem – hun ved ikke, om hun har modet til at gennemføre det alene.
I et forum på nettet, hvor man kan finde en selvmordsmakker, møder hun Roman, en teenagedreng, der også er meget langt nede – og hun og Roman beslutter at tage herfra sammen.
Roman har allerede sat datoen. Der er kun 24 dage til.

En rørende og dramatisk historie til læsere af f.eks. EN FLÆNGE I HIMLEN.

Min mening:
Jeg havde aldrig hørt om denne bog før forlaget spurgte mig om jeg ville anmelde den. Lige til at starte med var jeg faktisk lidt i tvivl, det her er jo slet ikke min foretrukne genre, men jeg tænkte at jeg ville give den en chance, det er jo godt at læse noget andet ind i mellem.

Det er en ret kort, men utrolig rørende bog. Jeg kan lige så godt indrømme med det samme, at bogen ikke helt var min kop the, men bogen tager fat i et utrolig vigtigt emne, og den gør det faktisk utrolig godt. Jasmine Warga er modig, at hun tør skrive en så ærlig bog om selvmord og depression. Der var dog enkelte ting ved bogen, jeg ikke brød mig om, som desværre trækker ned i bedømmelsen.

Aysel. Jeg hadede hende ikke, hun sagde mig bare intet overhovedet. Hun træffer nogle ret dumme beslutninger, og jeg kan ikke altid følge hendes tankegang. Der var bare intet ved hende, der fik mig til at føle sympati, uanset hvor koldt det end lyder. Hendes mor kunne jeg slet ikke udstå. Det er som om Warga prøver at redde den ud senere, men det kommer aldrig til at fungerer og jeg forstår simpelthen ikke moren. Roman er nok min yndlingskarakter i bogen, jeg var ikke ellevild med ham, men han var klart den bedste og mest interessante.

Jeg kunne bedst lide den sidste halvdel af historien, den første føltes en anelse langtrukken, og jeg havde svært ved virkelig at komme ind i historien. Jasmine Warga har dog en virkelig fin skrivestil. Kan man godt lide bøger som En Flænge i Himlen og Som Stjerner på Himlen, så tror jeg den bog er den rette at læse. Jeg tror bare jeg må indrømme efterhånden, at denne type bøger ikke rammer mig på samme måde som så mange andre, men jeg kan bestemt se potentialet i dem og forstå hvorfor nogle elsker dem så meget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.