18403472Forfatter: Janne Hejgaard
Original titel: Lola og Spejlene
Serie: Lola midt i verden #3
Antal Sider: 280
Genre: Contemporary, Young Adult
Forlag: Klim
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Læs også: Lola og Retfærdighedens Bog (#1)

Bogen er et anmelder eksemplar fra forfatteren

Det handler den om:
Det er blevet forår i Danmark. Lola er ved at falde til efter de syv år i Afrika, da hun møder en mystisk dreng, som vækker stærke, modstridende følelser i hende. Hvem er han? Er han også interesseret i hende?
Nu bliver hun for alvor optaget af sit udseende. Vil hun ligne Maja fra klassen, som har fået en professionel makeover? Det foreslår det underlige spejl ved kiosken, mens både veninden Laura og det gamle spejl derhjemme synes noget andet.
Men andsigersken havde ret: Bag de kønne overflader opererer fjendtlige kræfter. Lola indset, at hun endnu en gang må overvinde sig selv, hvis mørket ikke skal overvælde hende, og denne gang får hun brug for alle sine venner: Laura, Vik, Soffi, ja, selv Maria nede fra den gamle farvehandel.

Min mening:
Jeg var ret glad for de to første bøger i serien, selvom de ikke var helt hvad jeg forventede. Den sidste bog i serien skuffede mig desværre.

Der er al for stor fokus på teenageproblemerne, og de ting der gjorde de to første bøger gode og specielle er desværre forsvundet. Det er mystikken. Den snert af det overnaturlige, som dog ikke var overnaturligt rigtigt alligevel. Her er fokus i stedet på fyre, udseende og andre typiske teenageproblemer.

Janne Hejgaard skriver stadig rigtig godt, hvilket nok også er det eneste der forhindre bogen i at få bund karakter. Selvom jeg absolut ikke brød mig om handlingen, formåede hun alligevel at give mig lyst til at læse vide, dog ikke i så stort et omfang at jeg ikke kunne lægge bogen fra mig igen.

Lola er jeg heller ikke helt så glad for længere. I den første bog kunne jeg rigtig godt lide hende, hun var ret sej. Nu ikke så meget. Jeg ved ikke om det er hendes teenager hormoner, hun er ret ynkelig nu, tror jeg er det eneste ord jeg kan finde der beskriver det. Desværre.

Ja, som I nok kan læse, er jeg ikke særlig glad for denne bog, og det ærgrer mig, men sådan er det desværre. Det kan også være at jeg simpelthen bare er blevet for gammel. Jeg er dog stadig glad for at have læst den, og fået en slutning på serien om Lola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.