14431262Forfatter: Janne Hejgaard
Original titel: Lola og Retfærdighedens Bog
Serie: Lola midt i verden #1
Antal Sider: 254
Genre: Contemporary
Forlag: Klim
Udgivet: 2011
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Bogen er et anmelder eksemplar fra forfatteren

Det handler den om:
Lola er lige vendt tilbage til Danmark efter syv år i Afrika. Hun er ved at indrette sit nye ­værelse, da hun finder en mystisk bog. Hun viser den til sin nye klassekammerat, Vik, og de to går i gang med at oversætte dens afrikanske tekst. Bogen er en trolddomsbog, mener de, og for at finde ud af, om det er rigtigt, beslutter de at afprøve en af trylleformularerne.

Det skulle de aldrig have gjort. Eller skulle de? Lola er bange og fuld af tvivl, og hun får det ikke bedre, når hun husker på den ulykke, der skete med en af hendes venner, mens hun boede i Afrika. Var det også hendes skyld? Ligesom alt det med Camilla og Soffi…

Min mening:
Jeg skal gerne være ærlig og indrømme at jeg ikke havde de store forventninger til denne bog. Den er jo til et lidt yngre publikum end mig, og det ville være dumt at tro andet. Dog overraskede den mig, positivt.

Der er ingen tvivl om at forfatteren kan noget med ord. Sproget var hverken for enkelt eller for svært. De yngre læsere burde sagtens kunne følge med, og samtidig var sproget heller ikke alt for simpelt og let, så sådan en som mig begyndte at kede sig.

Jeg kunne rigtig godt lide Lola, allerede fra de første par sider. Hun er virkelig elskværdig. Og Vik, han er bare genial. Jeg er overrasket over Hejgaard’s måde at beskrive ham på, jeg synes hun gør et rigtig godt arbejde. Nu har jeg kendt en med aspergers syndrom, i en lidt svær grad og kender en med det i en meget mild grad, så jeg ved hvordan de kan være at snakke med, og der synes jeg at forfatteren ramte ret godt. der var specielt et par enkelte samtaler mellem Vik og Lola der fik mig til at grine.

Alt i alt er det en rigtig fin bog, og jeg glæder mig til at læse fortsættelsen og se hvad der nu vil ske. En ting der dog undre mig en smule, er navnene. Det er ikke så tit jeg kommenterer på navne, men her vil jeg. Det er nogle ret gamle danske navne som Viktor og Viggo. Det er vel blevet “moderne” med gammeldags navne, men det er jeg nu ikke stor fan af. Dog trækker det altså ikke ned i min bedømmelse 🙂
Slutningen dog, havde jeg slet ikke set komme, jeg troede jeg havde regnet det hele ud. Det var ikke den slutning jeg havde håbet på nej, men stadig den tog røven på mig, på en god måde, og det kan jeg kun tage hatten af for.

1 Comment on Janne Hejgaard: Lola og retfærdighedens bog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.