18403438Forfatter: Janne Hejgaard
Original titel: Lola og Kalejdoskopet
Serie: Lola midt i verden #2
Antal Sider: 286
Genre: Contemporary
Forlag: Klim
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Læs også: Lola og Retfærdighedens Bog (#1)

Bogen er et anmelder eksemplar fra forfatteren

Det handler den om:
Lolas liv er fyldt med bekymringer. Hendes lillebror er meget syg, hun bliver chikaneret af sine klassekammerater, og så er der balladen med mobilen og pengene. Og hvad med det, der blev ødelagt nytårsaften? Alt for mange tunge hemmeligheder, og hun har ikke nogen at dele dem med. Ikke før hun finder dragehytten og den mystiske kvinde, som giver hende lov til at bruge det hellige kalejdoskop – og som lytter til hende.
‘Gangsta Gals’ har fået Camilla som medlem, og hun har gang i et hævntogt, som er mere ødelæggende, end hun regner med. Maria har også planer, hemmelige planer, som Lola slet ikke ville bryde sig om, hvis hun kendte dem. Det værste er, når det går ud over en, man elsker …
Heldigvis er Vik stadig Lolas ven, og han opdager den ‘trylleformular’, som Lola kan bruge til at få løst alle sine problemer. Det handler om at danse …

Min mening:
Lad mig lige starte med at kommenterer en lille detalje på coveret. Prøv at se det hår der! Det ligner en paryk der har været igennem et ordentligt stormvejr! En anden ting er bagside teksten, den forvirrede mig en smule, inden jeg gik i gang med bogen. Sætningen: Maria har også planerEr så forvirrende synes jeg, for min første tanke var: Hvem er Maria? Er der en eller anden person jeg har glemt fra den første bog eller hvad? Men som man gjorde indhug i bogen, gav det mening, men øv at blive forvirret inden bogen er gået i gang.

Jeg tror faktisk at jeg bedre kunne lide denne i forhold til den første, og alligevel er jeg ikke helt sikker. Jeg synes selve handlingen var meget bedre en Retfærdighedens Bog, og jeg kan egentlig ikke sige præcis hvad, men jeg nød den mere og læste også hurtigere. En af de ting der dog trækker en smule ned, er at der var gang i lidt for mange ting på en gang, altså der skete lidt for mange uheldige ting for Lola som skulle rettes ud. Her snakker jeg om problemerne med Camilla, Maria, pengene og så samtidig hele mysteriet omkring kalejdoskopet. Det virker måske ikke som så meget når jeg skriver det her, men når man læser bogen er det bare lige lidt meget, og det hele sker stort set samtidig, det virker en smule urealistisk desværre. Den anden ting der trækker lidt ned, er lidt i samme boldgade, hun får løst alle problemerne lidt for hurtigt og lidt for nemt, det kunne have været fedt at lade bare en af tingene trække over i den sidste bog, og så efterlade en cliff-hanger.

Selvom denne bog får et par hug, kan jeg stadig rigtig godt lide, og jeg glæder mig til at læse næste bog i serien, og se hvad der videre vil ske med Lola. Og igen, en af de ting jeg godt kan lide er skrivestilen, den er stadig lige så god som i den første bog.

1 Comment on Janne Hejgaard: Lola og Kalejdoskopet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.