18627148Forfatter: Jamie McGuire
Original titel: Beautiful Disaster
Serie: Beautiful #1
Antal Sider: 357
Genre: Young Adult, Contemporary
Forlag: Politikens forlag
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

“Denne bog er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag

Det handler den om:
Abby Abernathy er en pæn pige. Hun drikker ikke, hun bander ikke, og hun har det rette antal cardiganer i sit skab. Abby er overbevist om, at hun har lagt sin fortid bag sig, da hun begynder på en frisk på college langt væk fra sin hjemby. Men så render hun ind i Eastern Universitys omvandrende engangs-knald. Travis Maddox, høj, velbygget og dækket af tatoveringer er lige præcis, hvad Abby ønsker – at undgå. Om aftenen tjener han sine penge ved at stille op i arrangerede og brutale slåskampe, om dagen er han den mest eftertragtede mand på college. Lokket af Abbys tilsyneladende manglende respons på hans charme og tiltrækningskraft, snører han hende til at indgå et væddemål. Hvis han taber, skal han gå i cølibat i en hel måned; hvis hun taber, skal hun bo i Travis’ lejlighed i lige så lang tid. Uanset udfaldet ved Travis ikke, at han har mødt sin overmand. Et frækt væddemål er første bog i serien om Abby og Travis.

Min mening:
Jeg har hørt meget blandet om denne bog, fik lidt opfattelsen af at enten hader man den ellers elsker man den. Jeg har det dog midt i mellem. Jeg var ikke ellevild med den, men jeg hader den heller ikke. Lad mig dog lige starte med at nævne titlen lidt. Den originale titel er Beautiful Disaster, og den har et helt andet type cover også. Da jeg bestilte den fra kataloget havde forlaget ikke ændret hverken titel eller cover. Jeg blev virkelig overrasket og stod lidt og gloede dumt på den, og tænkte hvad i alverden er det her? Jeg synes virkelig at den titel er så dum som noget overhovedet kan være og det lyder som en eller anden cheasy pornobog, synes jeg. Men kan så godt blive lidt i tvivl om selve indholdet bærer lige så meget præg af dårlig oversættelse, men det gjorde det faktisk ikke.

Selve skrivestilen kan jeg rigtig godt lide, den er let og frisk og man bliver hurtigt opslugt af læsningen, selvom jeg dog sagtens kunne lægge den fra mig igen. Men sproget er helt klart en af de ting der tæller op. Selve handlingen er jeg lidt i tvivl om stadig, den var meget god, men der var bare nogen ting jeg havde lidt svært ved at forholde mig til, uden egentlig at kunne sætte ord på præcis hvad det var.

Lad os tale om personerne! Abby. I starten kunne jeg egentlig rigtig godt lide hende, hun var sej og fandt sig ikke i noget men sagde fra. Dog som handlingen skrider frem og følelserne for Travis kommer ind i billedet, bliver hun meget dummere, desværre. Der er faktisk ikke så meget mere at sige, andet end at hun træffer nogle rigtig, rigtig dumme beslutninger.
Travis! Han er seriøst syg i hovedet. Den rabler virkelig for ham, og han har nogle seriøse problemer han burde få hjælp til. Var han en person i virkeligheden som jeg kendte, eller som datede nogle af mine veninder ville jeg gøre alt for at få ham væk fra dem. Han er så usund for andre mennesker, men jeg vil ikke rigtig sige mere, for ikke at spoile det for dem der ikke har læst den endnu.
America, for det første hader jeg det navn, det er simpelthen så dumt, at det ikke burde være et navn til mennesker. Og hun er heller ikke en særlig god veninde, eller stabil. Hun skifter hele tiden side, oftere end man skifter trusser altså. Nogle gange er hun en god veninde der står på den rigtig side, og prøver at presse de rigtige beslutninger i hovedet på Abby, og andre gange (oftest) gør hun ikke, der gør hun det stik modsatte.

Bogen var egentlig rigtig god i sig selv, men karaktererne har nogle seriøse fejl, der lidt ødelægger det, og får det hele til at virke sygt. Dog er det ikke en bog jeg har fortrudt jeg har læst, og jeg vil gerne læse videre i serien, selvom den der slutning var virkelig forkert, og ikke på den gode måde!

3 Comments on Jamie McGuire: Et frækt væddemål

  1. Jeg er en af dem der elsker den. 🙂 Men Walking disaster er det bare fra Travis’ synspunkt. Historien er fuldstændig det samme, på nær når Travis og Abby ikke er i samme lokale. Er fuldstændig enig med dig, men hensyn til karakterene. Alligevel elsker jeg dem alle sammen. Dog kunne McGuire godt have fundet et andet navn end America/Mare. Det navn irriterede mig. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.