23294789Forfatter: James Frey
Original titel: The Calling
Serie: Endgame #1
Antal Sider: 464
Genre: Dystopia
Forlag: Høst og Søn
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Bogen er et anmelder eksemplar fra forlaget Høst og Søn

Det handler den om:
Læs bogen. Find sporene. Løs gåden.

Siden tidernes morgen har 12 urgamle slægter været udvalgt til at spille Endgame. Et spil, der går ud på at sikre sin egen slægts overlevelse, mens Jorden går under og alle andre vil dø.

Da tolv meteorer rammer kloden tæt på Spillernes hjem, ved de, at Endgame er i gang. Det bliver starten på en brutal kamp for overlevelse, men også på en storstilet skattejagt, der omfatter hele kloden. Nogle vil dræbe, andre vil forelske sig; nogle regner den ud, og enkelte afventer. Men alle spiller med. Også læseren.

Min mening:
Jeg synes denne bog kom meget hurtigt frem. Jeg mener det ene øjeblik havde jeg aldrig hørt om den, og det næste var overalt. Jeg må sige at markedsføringen for denne bog har været helt genial. Jeg var faktisk ikke helt sikker på om det var en jeg havde lyst til at læse, jeg ved ikke helt hvorfor, jeg tænkte bare ikke rigtig over det. Men den virkede nu meget spændende, og da den så dukkede op i min postkasse, måtte jeg jo bare læse den.

Jeg har hørt rigtig mange sammenligne den med The Hunger Games. Allerede før den var udkommet og folk havde en chance for at læse den. Udelukkende på grund af bagside teksten. Jo, den har da nogle fælles træk. 12 distrikter og 12 slægter. Et spil til døden med teenagere. Titlen er også blevet sammenlignet = Endgame vs. the Hunger Games. Men her slutter det så også, og det synes jeg ikke er nok grundlag for at sammenligne dem med hinanden. Selve handlingen og grunden til spillet er vidt forskellige, personerne er helt anderledes og det samme er fortæller stilen.

Skrivestilen er hel unik. Vi følger skiftevis alle tolv spillere der kommer fra hver sin del af verdenen. På den ene side kunne jeg godt lide det, fordi først var det udført godt, så man ikke tog fejl af personerne, de var meget forskellige, og så gav det en hel anden vinkel på historien end hvis det kun havde været fortalt fra en synsvinkel. Men samtidig synes jeg ikke rigtig man kom ind under huden på nogle af spillerne. Men måske man gør de i de andre bøger, når vi nærmer os slutningen.

Handlingen var rigtig spændende, jeg elsker hele konceptet med at jorden vil gå under. Dog savnede jeg en smule mere… kaos. Det bliver pisket helt op til de store katastrofer der vil slå så mange mennesker ihjel, men jeg synes ikke de kom. Altså de kan godt være de først kommer i de efterfølgende bøger, men jeg havde forventet at der kom lidt mere her end asteroiderne. Bogen var dog spændende alligevel, det var spændende at følge de forskellige personer og hvordan de løste de forskellige opgaver.

Det var en rigtig god og spændende bog, og jeg glæder mig meget til at læse videre og se hvad det hele fører med sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.