7805064Forfatter: James Dashner
Original titel:
The Maze Runner
Serie: The Maze Runner #1
Antal Sider:
375
Genre:
Dystopia
Forlag: Delacorte Press
Udgivet: 2010
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
“If you ain’t scared, you ain’t human.”

When Thomas wakes up in the lift, the only thing he can remember is his name. He’s surrounded by strangers–boys whose memories are also gone.

Outside the towering stone walls that surround the Glade is a limitless, ever-changing maze. It’s the only way out–and no one’s ever made it through alive.

Then a girl arrives. The first girl ever. And the message she delivers is terrifying.

Min mening:
Hvis man ikke har hørt om denne bog har man levet under en sten. Filmen er også lige om hjørnet! Oprindeligt havde jeg faktisk slet ikke tænkt mig at læse denne bog, ikke fordi den ikke lød spændende, det gør den da, men ja det var bare ikke faldet mig ind at læse den, kender I det? Da jeg hørte at filmen kom, ombestemte jeg mig. Jeg ville rigtig gerne se filmen, men ville gerne læse bogen først. Jeg er rigtig glad for at jeg fik læst bogen!

Jeg elskede virkelig denne bog, den var super spændende. Måske der nu sidder nogle og undre sig over at jeg “kun” gav den 5 stjerner og ikke 6? En meget simpelt lille grund. Lige i starten kunne jeg ikke rigtig blive fanget af den, ikke fordi den var kedelig, måske var jeg bare ikke i det rette humør til den? Måske var den bog jeg læste på min kindle mere spændende? Uanset hvad, så tog det lidt tid før jeg blev opslugt. En anden ting der spiller ind er sproget, når drengene snakkede med hinanden var det med meget slang, og det kunne godt forvirre mig en lille smule i starten, indtil jeg lige havde vænnet mig til det.

Udover de par småting elskede jeg bogen. Dashner har formået at opbygge et virkelig spændende univers, og det jeg virkelig elsker ved dystopiske bøger, nemlig den dystre stemning. Han serverer ikke alt på et sølvfad, læseren sidder med lige så mange spørgsmålstegn som hovedpersonen, Thomas, gør.

Thomas er en spændende karakter, og meget livagtig. Han undrer sig over alt, og finder sig ikke i at blive spidset af med undvigelsesmanøvre, han vil have svar på sine spørgsmål, så han kan finde ud af hvad der forgår. Samtidig undre hans hukommelsestab ham rigtig meget, han sætter mange spørgsmålstegn ved de ting han kan huske og de ting han ikke kan, hvilket virker rigtig logisk!

Selve handlingen er også spændende, selvom det tog lidt tid før der rigtig skete noget, og da det så gik i gang, gik det også rigtig hurtigt. Slutningen overraskede mig rigtig meget, der var virkelig mange ting jeg ikke lige havde regnet ud, og slutningen ja, jeg glæder mig i hvert fald til at læse videre, selvom jeg har hørt at de efterfølgende bøger ikke skulle være lige så gode som denne. Derudover glæder jeg mig virkelig også til at se filmen, og se hvordan de har fået det hele over på det store lærred. Specielt labyrinten og det der er derude!

2 Comments on James Dashner: The Maze Runner

  1. Åh, altså! Jeg har set filmen for en uges tid siden, og vil rigtig gerne læse bogen også! Den virker så spændende 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.