8702134032Forfatter: J.K. Rowling
Original titel: The Casual Vacancy
Serie:
Antal Sider: 520
Genre: Fiction
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner: 

Det handler den om:
Den tomme plads af J. K. Rowling er en sort komedie og forfatterens første bog for voksne. J. K. Rowling er kendt og elsket af mange børn for Harry Potter-serien – nu er hun klar med sin første bog, som henvender sig til voksne. Den tomme plads handler om, hvad der gemmer sig bag den pæne overflade i den lille, idylliske by Pagford. Da Barry Fairweather pludselig dør, er indbyggerne i Pagford i chok. Den tomme plads, som Barry efterlader sig i sognerådet, bliver startskuddet til byens største strid nogensinde.

Min mening:
Dette er en ret svær bog synes jeg. Man skal have Harry Potter helt ud af hovedet, og træde ind i et nyt univers. Jeg må nok ærlig indrømme, at det ikke var en jeg selv ville købe. Og dog, måske kun fordi det er Rowling der har skrevet den. Men det er da også forkert, at ville købe en bog, udelukkende på grund af forfatteren?
Genren er slet ikke min stil, som i overhovedet ikke. Jeg frabeder mig folk kommenterer at jeg har en dårlig smag eller ikke er voksen, fordi dette er en voksen roman. Vi har alle forskellig smag, og der er ingen der er ens.

Bagside teksten tiltaler mig slet ikke, men det betyder jo ikke at bogen er dårlig. Har før oplevet fantastiske bøger, med dårlige bagsidetekster. Men med denne passer det, desværre. Okay, bogen er måske ikke dårlig, jeg synes bare den er kedelig.
Jeg må hellere sige, at jeg ikke læste bogen færdig. Hvorfor anmelder jeg den så? Fordi jeg syntes, at jeg ville anmelde det af den, jeg har læst. Jeg stoppede fordi, jeg ikke syntes der skete noget. Jeg læste ikke videre i den, fordi jeg havde lyst, men fordi jeg følte mig tvunget. Og jeg kunne mærke at det gik ud over min læselyst. Og når det gør det, så stopper jeg altså.

Der er alt for mange personer med, og man springer lidt frem og tilbage, så jeg havde meget svært ved at følge med i hvem der var hvem. Når det er sagt, så syntes jeg at persongalleriet var rigtig godt. Det virker ikke som den samme person der er genbrugt, men som mange individuelle personer.
Selve handlingen, er som nævnt tidligere, kedelig. Jeg synes ikke rigtig der sker noget, og jeg kan ikke forstå, hvordan i starten, at hele landsbyen går meget op i Barry’s død. Man skulle tro han var blevet myrdet, og ikke “bare” havde været en hjerneblødning.
Og lad os tale om Barry, eller rettere hans navn. Barry. Minder det ikke lidt for meget om Harry? Når man går man går i gang med at læse denne bog, vil man helst have Harry Potter helt ud af hovedet, fordi de har absolut intet tilfælles, ud over at være fra samme forfatter. Men jeg synes at de to navne minder lidt for meget om hinanden, hvis jeg skal være helt ærlig.
Noget andet ved bogen, der dog er rigtig positivt, er sproget. Uanset om man kan lide denne bog eller ej, eller Harry Potter bøgerne for den sags skyld, så kan Rowling skrive. Hun formår virkelig at lege med sproget, og det tager jeg hatten af for.

Man skal ikke lade sig skræmme væk af denne bog, jeg er helt sikker på, at den vil være fantastisk for nogle mennesker. Jeg er bare, desværre, ikke en af dem.

4 Comments on J.K. Rowling: Den Tomme Plads

 1. Rart at høre at det bestemt ikke er det samme som HP. Så har jeg ikke så dårlig samvittighed over at jeg byttede den til nogle andre bøger. Jeg blev enig med mig selv om at genren ikke rigtigt var mig og at jeg ikke havde lyst til at læse den lige med det samme. Det er godt at høre at andre har det på samme måde, for som du skriver, så bør det jo være bogen og ikke bare fordi det er en bestemt forfatter der får en til at læse.

 2. Jeg har bestemt mig for ikkeat læse den. Det er ikke en genre for mig, ellers mange tak. Uanset hvad folk siger, og uanset om det er Rowlings ord på siderne, så er det bare ikke mig.
  Og jeg kan godt forstå du stopper. Men skal ikke læse af tvang, men af lyst, og når man så kommer så langt at det begynder at dræbe lysten til at læse, så ER det altså på tide at stoppe. Punktum.
  Med hensyn til at man ikke er voksen fordi man læser ungdomsbøger – den har jeg hørt et par gange. Plejer at ryste på hovedet af dem og sige at de går glip af nogle fantastiske eventyr. 😀

 3. Genre er normalt heller ikke min stil og den først halvdel er lidt svær at komme over. Men til sidst kommer der mange skeletter ud af skabene hos alle og jeg endte med at græde over slutningen.

  Jeg tror det hjælper at have en person i bogen man kan forholde sig til da det jo er en samfundsbog.

  • Ja det er nok rigtigt, men det hjalp ikke rigtig mig. Det er ikke nok for mig, at der er en person jeg kan forholde mig til. Jeg skal have noget handling. Og ikke i slutningen af bogen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.