Underviser. Lærer. Idiot. Kald det hvad du vil.

Nej, jeg taler ikke om alle lærer. Men helt seriøst, der er altså bare nogle mennesker der ikke egner sig til at undervise andre mennesker. Okay det her bliver vidst lidt af et brokke indlæg, men det må man også godt engang i mellem!

Hvis det skulle være gået forbi nogens hoved, droppede jeg ud af optikerskolen i foråret og tog så et tysk C-B niveau i juli på én måned, og bestod ganske flot, synes jeg selv 😛 Og jeg havde verdens bedste lærer! Hun var helt fantastisk, så tålmodig og god til at lære fra sig.
Efterfølgende er jeg så startet på spansk 0-B niveau, og jeg har to forskellige lærer. 1 lærer mandag-tirsdag og en anden torsdag-fredag. Jeg har fri om onsdagen.
Den lærer vi har torsdag-fredag er rigtig sød og dygtig, ikke et eneste ondt ord om ham.
Men ham vi har i starten af ugen? Jeg har lyst til at kvæle ham. Der er ingen i min klasse der kan lide ham. Han går alt for hurtigt frem, holdet skal jo forestille at være for folk der ikke har haft spansk før, og bare fordi der er et par stykker der har haft spansk før, bliver niveauet sat helt op!

Stiller man ham et spørgsmål får man et af disse svar:
Sådan er det bare!
Det har vi ikke tid til at svare på!
Du skal ikke hele tiden stille spørgsmål!
Bagefter bagefter!

Vi har tit diktater med ham. Jeg vil mene at når man har en diktat, skal sætninger siges mindst 2 gange. Er det mig der er helt galt på den?
Sidste gang vi havde diktat, spurgte han: Skal vi ikke bare droppe gentagelserne og køre derud?
Øh nej, er du en idiot eller hvad? Alle sagde også nej med det samme. Han har aldrig været god til at gentage, vi har altid skulle bede ham om det undervejs. Han droppede dem så heller ikke, fordi vi var modstandere af det. Men jeg mener bare, når det er en diktat, skal sætninger vel gentages? Og helt ærligt, det er spansk, et total fremmedsprog for mange af os, så er det altså ikke helt nemt!

Til undervisningen i dag, da han ville have jeg svarede på et eller andet spørgsmål, skete der dette:
Han spørger mig, jeg beder ham om at gentage det, fordi han snakkede så hurtigt, at jeg ikke forstod et eneste ord. Han sukker højlydt og himler med øjnene. Jamen mange tak – bare få mig til at føle mig rigtig dum!
Han har det også med at sige vi skal videre, hurtigt fremad. Han kan finde på at sætte os til at lave en ting, og mens han forklarer, hvad vi skal lave, ændre han mening, og sætter os til noget andet. Eller når vi er midt i at læse en tekst, oversætte den eller svare på spørgsmål, afbryder han os, for at lave noget helt andet. Meget forvirrende!

Der er så mange ting, at det ville fylde en hel roman at skrive ned her. Men han er rigtig irriterende, og rigtig dårlig til at undervise.
Og der har været en hel gruppe fra klassen nede og klage over ham, hvilket kun har gjort ham endnu mere aggressiv end han var i forvejen. Det har ikke hjulpet noget, og jeg siger bare. Gudskelov at kurset slutter den 20 december! Og stakkel dem der skal have spansk på A niveau og risikerer at få ham igen. Det har folk også snakket om, med frygt i stemmen. Og jeg har ligefrem haft mareridt om, at få ham som fransk lærer i foråret, fordi jeg ved at han også underviser i fransk.

På grund af ham, er mandage og tirsdage ekstra hårde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.