21842884Forfatter: Holly Black & Cassandra Clare
Original titel: The Iron Trial
Serie: Magisterium #1
Antal Sider: 304
Genre: Fantasy
Forlag: Scholastic Press
Udgivet: 2014
Sprog: Engelsk
Kilde: Netgalley
Stjerner:

Det handler den om:
From NEW YORK TIMES bestselling authors Holly Black and Cassandra Clare comes a riveting new series that defies what you think you know about the world of magic.

From two bestselling superstars, a dazzling and magical middle-grade collaboration centering on the students of the Magisterium, an academy for those with a propensity toward magic. In this first book, a new student comes to the Magisterium against his will — is it because he is destined to be a powerful magician, or is the truth more twisted than that? It’s a journey that will thrill you, surprise you, and make you wonder about the clear-cut distinction usually made between good and evil.

Min mening:
Jeg har kun læst City of Bones af Cassandra Clare, men ikke noget af Holly Black, alligevel glædede jeg mig ret meget til den, og da jeg fik den fra Netgalley, blev jeg virkelig glad! Jeg ved dog ikke helt hvordan jeg skal begynde på denne anmeldelse. Jeg elskede ikke bogen, men jeg hadede den heller ikke.

Det der slog mig mest var, at den minder ret meget om Harry Potter på nogle punkter. Vi har en ung dreng der skal starte på en magisk skole, han får to venner, en dreng som elsker alle og alle elsker, og en pige som er rigtig klog. Det virker, for mig, lidt som Harry, Ron og Hermione. Derudover er der deres læremester, der kan virke en smule som Dumbledore, altvidende, vis og klog. Men bogen har også sine egne træk. Personerne minder ret meget om Harry Potter, men selve handlingen og skolen er sin egen, selvom der var en lille del af handlingen der mindede om Potter, den onde skurk og sådan.

Magien er jeg ret vild med, magikerne skal trække på elementerne, det minder heller ikke om Harry Potter, hvilket er bonus. Selvom delen med den onde skurk minder om Harry Potter, så var selve slutningen sin helt egen, og jeg havde ikke lige forudset den, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

Alt i alt er det en god bog, jeg må nok ærlig indrømme at jeg blev en smule skuffet. Jeg vil nok gerne læse videre, men det har ikke top prioritet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.