26590067Forfatter: Helle Ryding
Original titel:
Trolddom og Falkefjer
Serie:
Antal Sider:
128
Genre:
Fantasy
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Udgivet: 2015
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Bogen er et anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag

Den unge pige, Silja, er tjenestepige i ridder Regnars store borg. Men da Silja har et særligt talent for at træne jagtfalke, er hun sat til at passe og træne en falk for Regnars unge søn, Egill.

Silja nyder sin særlige status som falkoner og venskabet med Egill. Men det fredelige liv på borgen slutter brat, da Egill får en ny stedmor, den smukke fru Flavia. Lige fra begyndelsen nærer Egill et uforklarligt had til fru Flavia, og han presser Silja til at hjælpe, så han kan slippe af med hende. Men snart viser det sig, at de begge er ofre for trolddom, og Siljas hjælp får uhyggelige følger. Pludselig er hun anklaget for mord på Egill og må flygte fra borgen med ridder Regnars rasende mænd i hælene.

Engang i mellem er det sjovt og hyggeligt at læse børnebøger, selvom jeg godt ved jeg er for gammel. For det meste kan jeg også godt lide dem, men denne skuffede desværre ret meget. Jeg har aldrig læst noget af Helle Ryding før, men kender godt til hende.

Denne bog har så meget potentiale, men desværre kommer det ikke til udtryk. Lad os starte med personerne. Silja forvirrer mig rigtig meget. Bogen henvender sig til 8-11 årige, men vores hovedperson er 15 år? Det forstår jeg ikke. For mig ville det være mere logisk hvis hun var 10-11 år. Hendes opførsel vekslede imellem meget umodent og meget modent. Egill er en værre møgunge, mere kan jeg ikke rigtig sige om ham. Sigurd var lidt underlig. Dialogerne føltes tunge og unaturlige og ind i mellem ret komiske.

Skrivestilen var ikke det bedste jeg har oplevet, den var lidt kluntet og usammenhængende, men for mig føltes det som om Helle Ryding ikke kunne beslutte sig for hvilken målgruppe bogen skulle være til. Illustrationerne var okay, det var ikke lige min favorit tegnestil, men det var heller ikke forfærdeligt.

Bogen er heldigvis rigtig hurtigt fortalt, og måske vil nogen derude elske den. Jeg kan se potentialet i selve historien, hvilket redder den fra kun 1 stjerne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.