24641336

Forfatter: Haidi Wigger Klaris | Original titel: Skyggernes Bog | Serie: Dæmonherskerens Arving #1 | Antal Sider: 288 | Genre: Fantasy | Forlag: Tellerup
Stjerner:

17-årige Ally flytter ind på kostskolen Larchwood.
I nærheden af skolen ligger en gammel, faldefærdig kirke,
hvor hun ved et tilfælde opdager en hemmelig indgang i væggen, som fører ned til et rum under kirken.
Ifølge overleveringerne blev det brugt til
praktisering af sort magi tilbage i 1800-tallet.

Larchwoods afdøde frue, Catherine Larchin, opsøger Ally
og insisterer på at hun skal finde en gammel heksebog,
som efter sigende giver uanet magt.

Men en hemmelig kreds på skolen leder også efter bogen,
og Ally har svært ved at gennemskue hvem der har gode
intentioner … og hvem der har onde.

Skyggernes Bog er første bind i serien Dæmonherskerens arving
– en serie om paranormale kræfter, kærlighed og svære valg.

Jeg havde glædet mig rigtig meget til Skyggernes Bog fordi den lyder spændende, coveret er rigtig smukt og forfatteren super flink. Jeg blev nok en anelse skuffet over bogen, selvom jeg ikke hadede den. Jeg havde nok bare forventet mere.

Det der irriterede mig mest under læsningen var skrivestilen. Den fangede mig aldrig helt, og dialogerne mellem personerne føltes ind i mellem en smule anstrengt og falsk. Jeg tror skrivestilen sagtens kan blive bedre med tiden, men lige nu fangede den mig desværre ikke helt.

Ally irriterede mig lidt. Hun skiftede mening alt for ofte og stod ikke ved sine egne værdier. Hun opførte sig ikke altid som en 17 årig, hun var alt for umoden. Jay var det største røvhul. Jeg har set flere kritisere Tom, og selvom jeg er enig i det meste kunne jeg alligevel godt lide ham, netop fordi han var så lusket. På et eller andet plan vidste jeg hvad jeg kunne forvente fra ham. Jay derimod var bare et røvhul, og meget værre end Tom. Jeg kan ikke forklare hvorfor, uden at spoile handlingen for dem der endnu ikke har læst den.

Handlingen gik en tand for hurtigt. Jeg havde gerne set lidt mere opbygning af universet. Trekantsdramaet der blev lagt op til fik mig til at rulle med øjnene, men nu hader jeg generelt også trekantsdramaer, og jeg var desværre heller ikke fan af denne.

Selvom der var en del ting ved Skyggernes Bog jeg ikke var vild med, hadede jeg den som sagt ikke. Der var stadig et eller andet ved historien der holdt mig fanget. Selve handlingen var spændende, om end den gik en smule hurtigt. Jeg glæder mig til at læse videre i næste bind, specielt eftersom denne slutter med en cliff hanger!

2 Comments on Haidi Wigger Klaris: Skyggernes Bog

  1. Jeg havde det på præcis samme måde som dig, det er som om der ligesom mangler noget, men selve historien er god 🙂 glæder mig også meget til at læse den næste i serien, for nøj en slutning 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.